Cambrils escalfa motors per la festa major de la Mare de Déu del Camí

El dia gran serà el 8 de setembre,quan hi ha previstel seguici major amb presència de totesles entitats festives

19 mayo 2017 21:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot està a punt per l’arribada de la festa de la Mare de Déu del Camí a Cambrils. Entitats i consistori presentaven ahir un programa de festa major que començarà el proper dissabte, 29 d’agost, i que s’allargarà fins al 13 de setembre. En aquesta quinzena, s’han preparat actes de tot tipus i dirigits a totes les edats, malgrat que la tradició regna en el programa. El dia gran, sens dubte, serà el 8 de setembre, diada de festa major. Matinades, coets, seguici festiu, ofrena i ballada dels elements festiu guarniran l’agenda del dia més important d’aquesta festa major.

Tot i això, la XXIV Nit del Foc de Cambrils no es vol quedar enrere pel que fa a espectacularitat i capacitat de convocatòria. El 5 de setembre és la data escollida per celebrar aquesta edició, que comptarà com cada any amb dos correfocs diferenciats: l’infantil i l’adult. En el correfoc de la nit hi participaran fins a vuit colles de diables d’arreu del territori. En acabar, com ja és tradicional, es durà a terme un concert que tancarà la nit. L’endemà serà el torn d’una de les novetats d’enguany; la Caminada Popular del Camí de Festa.

 

Actes consolidats

D’altra banda, el Festour tornarà a aterrar a Cambrils per realitzar el concert de la Diada, el dia 10 de setembre. En aquesta edició, Els Catarres seran els caps de cartell i estaran acompanyats pel grup cambrilenc Roba Estesa, a més de Trast i Rumba al Bar.

La VIFesta Bastonera que es durà a terme el 12 de setembre és un altre dels actes que aplegarà colles d’altres punts de la geografia catalana. A la vegada, el mateix dia servirà per celebrar la VIITrobada Bastonera de les Comarques Meridionals. En general, el programa compta amb actes consolidats al llarg dels anys.

La resta d’entitats municipals també tindran un paper destacat en la celebració de la festa major de la Mare de Déu del Camí. Tal i com assegura l’alcaldessa, Camí Mendoza, les entitats «són les que fan possible la celebració de la festa major tal i com la coneixem». En aquesta edició, el consistori manté el pressupost que es va invertir l’any passat. Segons el regidor de Festes, Lluís Abella, la xifra aproximada total se situa en els 65.000 euros. Fonts de l’Ajuntament comptabilitzen que en l’organització de la festa major s’hi troben prop de dues-centes persones que estan implicades directament dins de les entitats.

Comentarios
Multimedia Diari