Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cambrils posa en marxa un nou servei de pacificació de l’espai públic

L’objectiu és facilitar el compliment de les normes de desconfinament, vetllar l'entesa i reconduir possibles conflictes

ACN

Whatsapp
Pla tancat d'un equip d'experts en mediació comunitària que vetllaran pel bon compliment de les normes del desconfinament pels carrers de Cambrils. ACN

Pla tancat d'un equip d'experts en mediació comunitària que vetllaran pel bon compliment de les normes del desconfinament pels carrers de Cambrils. ACN

Cambrils posa en marxa un nou servei de pacificació de l’espai públic. L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament ha engegat aquest servei amb l'objectiu de facilitar el compliment de les normes del desconfinament i prevenir i resoldre els conflictes que es puguin donar durant les properes setmanes. Des del passat divendres 3 de juliol i fins a finals d’agost, un equip de mediadors comunitaris treballaran als barris del Port i al Regueral per vetllar per la bona convivència i anticipar-se als conflictes que puguin sorgir. Aquest servei de pacificació postconfinament i mediació d’oci nocturn funcionarà els divendres i dissabtes de 20 a 23 hores de la nit i de 0.30 a 4 hores de la matinada.

El regidor de Participació, Oliver Klein, ha afirmat que un dels objectius més importants de la mesura és donar informació i recomanacions a comerciants i compradors per fomentar bons hàbits per evitar rebrots durant la fase de la represa.

L’equip de mediadors s’identificarà davant de tots els comerços i locals de restauració perquè coneguin el servei i els puguin contactar en cas que ho necessitin. A més, interaccionaran permanentment amb vianants, usuaris de locals i comerços, banyistes i altres persones que es trobin a la via pública per recordar les normes de distanciament, l’ús de mascaretes o el rentat de mans.

En cas que es donin situacions de discussió o confrontació, els mediadors intervindran per facilitar que hi hagi pau i que les persones enfrontades puguin per elles mateixes reconduir pacíficament la situació, deixant de discutir i de barallar-se, arribant a algun tipus d’acord o de solució. Aquestes actuacions es faran a demanda dels comerciants i restauradors, de la Policia Local o bé a iniciativa pròpia.

Aquest projecte, que assumeixen un equip de pacificadors socials d’una empresa amb experiència en aquest àmbit, és la continuació del servei de mediació en l’oci nocturn del Regueral que es va dur a terme els mesos d’estiu de l’any passat, en el marc del Consell de Barri del Regueral. Enguany, s’amplia tant de nit com de tarda per evitar que creixin els conflictes entre les persones en el seu nou dia a dia i incidir en el compliment les mesures de seguretat en les zones amb més establiments i afluència de persones, segons informen fonts de l'Ajuntament de Cambrils.

Temas

  • cambrils
  • societat

Comentarios

Lea También