Cambrils recupera els actes presencials de la Festa Major de Sant Pere

Una de les novetats és el seguici festiu estàtic al Parc del Pescador, el 29 de juny, que comptarà amb la presència de totes les entitats

15 junio 2021 19:00 | Actualizado a 16 junio 2021 06:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de dos anys, el port de Cambrils tornarà a viure amb il·lusió la Festa Major de Sant Pere. La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Cambrils i les entitats festives han treballat conjuntament per poder recuperar les activitats presencials tradicionals després de l’edició de l’any passat, que no es va fer amb normalitat per la pandèmia de la Covid-19.

Ahir al matí l’alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Festes, Cinta Ballesté, van presentar el progama d’actes al Parc del Pescador acompanyades dels representants de les entitats festives del municipi. Precisament aquesta localització acollirà una de les novetats de la Festa Major de Sant Pere: el seguici festiu estàtic.

Enguany la ballada dels elements no es farà al matí per la façana marítima com s’ha fet sempre sinó que s’ha buscat una nova fórmula perquè tothom pugui gaudir de la música, balls, timbals i focs amb seguretat. La tarda del 29 de juny, entre les 19 i les 21.30 hores, el Parc del Pescador serà el lloc central d’aquest seguici festiu estàtic on les entitats faran les seves actuacions.

El programa d’actes arrencarà oficialment el 23 de juny amb l’arribada de la Flama del Canigó a la Torre del Port. Allí es farà la lectura del manifest i hi haurà una encesa d’espelmes en record a les víctimes del coronavirus. Posteriorment hi haurà el concert i ballada de sardanes al Parc del Pescador.

Dissabte 26 es farà la Festa de l’Ormeig amb canvis, ja que no es farà a la platja sinó a la part superior del moll de ponent. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia. El mateix dia també es farà un reconeixement públic a les families pescadores en actiu de les embarcacions d’arts menors i es farà una recreació de la tècnica del bol a batre amb una calada de soltes a càrrec dels pescadors.

Revetlla al Parc del Pescador

Una altra novetat és la revetlla de Sant Pere que es farà amb un format diferent al Parc del Pescador. L’Orquestra Venus oferirà dues sessions (a les 20 i a les 23 hores). Les entrades es poden recollir, amb reserva prèvia, al Patronat de Turisme fins al 28 de juny.

La Diada de Sant Pere els veïns del port es despertaran amb les matinades dels Diables Cagarrieres i els grallers de Tota l’Endenga. A les 12 hores, es celebrarà la Missa Major a l’església de Sant Pere amb les autoritats i pubillatge.

Altres actes destacats de la Festa Major son el teatre còmic gestual amb música en directe de la companyia Traüt i els Xiquets de Cambrils, el 27 de juny, i l’espectacle «Aquesta bruixa és un encant», el 30 de juny al Parc del Pescador. També el 23 de juny Ràdio Cambrils celebrarà els seus 30 anys d’emissions amb un programa especial des del Pla de les Serenes.

Comentarios
Multimedia Diari