Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cambrils ret homenatge als seus 'herois' que van actuar als atemptats terroristes del 18-A

El ple acorda concedir Mencions Honorífiques a la Policia Local i a Mossos d'Esquadra per la seva conducta davant els atemptats de l'agost.

Jordi Cabré

Whatsapp
El ple s'ha celebrat avui al migdia a Cambrils.

El ple s'ha celebrat avui al migdia a Cambrils.

El Ple municipal de l’Ajuntament de Cambrils ha acordat avui divendres concedir Mencions Honorífiques al Cos de la Policia Local de Cambrils i a la plantilla de la comissaria de Cambrils dels Mossos d’Esquadra com a reconeixement de la seva “actuació exemplar” en els tràgics fets del passat més d’agost a Cambrils.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha recordat que “el treball, la professionalitat, la dedicació i sobretot l’eficàcia de l’actuació policial va permetre controlar amb gran rapidesa l’amenaça terrorista”.

L’alcaldessa també ha remarcat “la tasca excel·lent dels SEM, dels Bombers del Parc de Cambrils, de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, de  Creu Roja Cambrils i el 112 de Tarragona”. Per aquest motiu, el plenari ha decidit fer públic el més sincer agraïment al personal dels diferents serveis que van actuar davant de l’acció terrorista que va patir Cambrils.

D’altra banda, el Ple municipal ha aprovat altres Distincions Honorífiques que es lliuraran durant l’acte previst pel proper 5 de desembre a la Sala de Plens.

Tal com va proposar la Comissió d’Honors i Distincions, en aquesta cerimònia es nomenarà Fill Predilecte de Cambrils, a títol pòstum, el cardenal Francesc Vidal i Barraquer, per la seva trajectòria a favor de la pau i per la dignitat amb què va exercir els seus càrrecs fins a la seva mort a l’exili.

Vidal i Barraquer, que va néixer a Cambrils fa quasi 150 anys, va ser Bisbe de Solsona, Senador a Corts, Cardenal i Arquebisbe de Tarragona. Va defensar la separació entre l’Església i l’Estat i va treballar per mantenir la llengua catalana com a vehicle d’expressió, de predicació i catequesi. Va ser perseguit durant la Guerra Civil i Obligat a exiliar-se, primer a Itàlia i després a Suïssa, des d’on va intentar intercedir entre les parts per a la resolució del conflicte bèl·lic.

El Ple també ha acordat concedir mencions honorífiques a Lluís Recasens Colom, per la seva implicació, vinculació i participació en el municipi de Cambrils i en reconeixement a la seva obra escrita “Cambrils a la segona meitat del segle XX”; i a Àngel Recasens Galbas, a títol pòstum, per la seva gran vàlua i trajectòria musical i pedagògica tant a Cambrils com a altres municipis veïns.

Temas

Comentarios

Lea También