Más de Costa

Camí de Ronda: Caminant a la vora del mar

El Camí de Ronda de Salou són dos quilòmetres de natura, on el bosc i el mar es troben a banda i banda al llarg de tota la costa

Diari de Tarragona

Whatsapp
L’entorn natural i les construccions fetes per l’home troben l’harmonia a les cales de Salou. Foto: Cedida

L’entorn natural i les construccions fetes per l’home troben l’harmonia a les cales de Salou. Foto: Cedida

La línia que separa l’aigua del mar de la sorra de la platja i dels rocosos penya-segats dibuixa el litoral salouenc amb el pinzell capritxós de la naturalesa i l’inevitable pas del temps. Contornejant aquesta línia geogràfica els camins de ronda conviden a caminants per guiar-los a través de petits plaers plens de vida. Tot i que antigament servien per vigilar els perills del mar i el contraban, avui resten com a record de temps més convulsos i conformen una xarxa de camins a través del paisatge natural de Salou.

Una de les joies més recents i espectaculars de Salou és, sens dubte, el Camí de Ronda. Aquest sender de gairebé 2 km recorre la costa de la ciutat des del monument de Pilons, a la zona més septentrional de la platja de Llevant, fins a Replanells, a la punta nord de la platja Llarga. En el seu punt més elevat, el recorregut s’alça 77 metres sobre el nivell del mar tot regalant unes vistes privilegiades a petits i grans.
En la seva primera part –si es comença per Pilons–, el Camí de Ronda ens ofereix un autèntic espectacle visual: la ‘vela’ que forma el monument creat per l’artista Antoni Rosselló simbolitza la unió de la terra, el mar i el vent, i reflecteix a la perfecció la naturalesa de Salou. Des d’aquest punt, habitants i turistes poden contemplar els millors capvespres de la Costa Daurada.

La cala Llenguadets és un dels punts del camí de ronda. Foto: Cedida

Si es ressegueix el Camí de Ronda en direcció nord, s’arriba a una passarel·la de fusta que sembla surar per damunt les ones mentre pentina la costa de Salou. De seguida es pot descobrir, amagada de les inclemències, la cala Capellans, de 209 metres, una de les més populars de Salou. Per tal de continuar per la segona part del Camí de Ronda cal creuar aquest tresor salouenc.

L’alçada en aquest punt regala una vista gairebé d’ocell del mar Mediterrani, amb la seva màgia absorbent fins que es perd a l’horitzó.

D’aquest punt, s’avança en direcció a la petita cala Llenguadets, de només 61 metres, una petita delícia digna de postal paradisíaca. Poc després, i mentre el camí s’enfila novament per la roca blanca de la costa, arribem al punt àlgid del recorregut: la platja Llarga, de 646 metres, que posa fi a aquesta passejada pentinant el mar contra les roques, en una infinitat de sensacions contraposades. Una experiència balsàmica per gaudir dels plaers més petits i personals.

Temas

Comentarios

Lea También