Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Celebració dels 25 anys de la descoberta dels bronzes romans a Cambrils

Més de 400 persones van reunir-se al jaciment de la Llosa per gaudir de la programació especial d'aquest aniversari, que s'ha emmarcat dins els actes de Tarraco Viva.

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'aniversari de la descoberta dels bronzes va anar acompanyada de recreació històrica.

L'aniversari de la descoberta dels bronzes va anar acompanyada de recreació històrica.

Més de 400 persones van passar diumenge 21 de maig pel jaciment de la Llosa de Cambrils per gaudir de la programació especial dels 25 anys de la descoberta dels bronzes romans.

La celebració va consistir en un complet programa d’activitats gratuïtes obertes a tots els públics i per les quals el Museu d’Història de Cambrils ha comptat amb la col·laboració especial del Festival Tarraco Viva.

Els actes formaven part de l’edició 2017 del festival, que diumenge va traslladar a Cambrils produccions pròpies amb grups de recreació de nivell internacional com són Ludi Scaenici i Septimani Seniores.

Els italians Ludi Scaenici van presentar el seu concert “De música. La música a l’antiga Roma” amb rèpliques d’instruments de fa 2000 anys localitzats en diverses excavacions. Per la seva banda, els tarragonins Septimani Seniores van oferir l’espectacle “Les legions baiximperials” sobre el final de l’Imperi Romà.

Abans d’aquestes dues recreacions, hi va haver una visita teatralitzada sobre la vida fa dos mil·lennis de la mà de Còdol Educació i, gràcies a la col·laboració del Campus Extens de la URV, l’arqueòleg Jaume Massó va presentar l’origen de la descoberta de la Llosa l’any 1983.

Per col·laborar amb el bon desenvolupament de l’acte, el Museu va comptar amb l’ajuda voluntària d’una vintena de persones coordinades per l’associació de veïns del Barri de La Llosa.  

Temas

Comentarios

Lea También