Cursa d’obstacles divertits en família a la festa major

Mig centenar de famílies competien en un circuit pel centre històric de Vila-seca superant proves i reptes. L’objectiu era arribar tots al mateix temps i fer-ho en el menor temps possible

31 julio 2017 09:31 | Actualizado a 31 julio 2017 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una cinta al cap de color negra amb la frase «Vila-seca’n Race» identificava a les desenes i desenes de participants, grans i menuts, que ahir a partir de les deu del matí van decidir plantar cara a la calor, deixar per un altre dia anar a la platja, i sortir en família a passar-s’ho bé en un dels actes més familiars de la Festa Major de Vila-seca.

En aquest segon i darrer cap de setmana, les activitats han pujat cap a la ciutat (les celebracions van començar a la Pineda fa una setmana) i un dels primers actes populars va ser aquesta cursa d’obstacles en família que té per objectiu passar-s’ho bé.

Una cinquantena de famílies de més o menys integrants i d’edats molt diverses escalfaven al Parc de la Riera, sortida i meta d’aquesta prova de festa major. No hi havia cap més objectiu que recórrer el centre històric, superar les proves i tornar al lloc de partida en el menor temps possible.
Algunes famílies s’ho prenien molt a la valenta i no perdien cap segon entre prova i prova; altres anaven amb molta més tranquil·litat ple circuit. La qüestió és que els marrecs s’ho passessin bé i els grans, també.

Dues de les proves eren castells inflables amb tobogan inclòs. Un d’ells amb piscina annexa per mullar-se bé i aguantar la calor insuportable del dia d’ahir. Altres proves eren menys desitjables: trasllat de troncs de pi d’un costat a l’altre o aguantar l’equilibri damunt de troncs en una altra de les places seleccionades per aquest itinerari.

Plaça del Parc de la Riera, plaça de Sant Esteve, plaça d’Estudi, plaça de Voltes o la mateixa plaça de l’Església eren els punts seleccionats per l’organització per superar les proves: zona d’equilibris, pista americana, bicicletes, punteria... eren reptes assequibles per a totes les edats i que només buscaven diversió, activitat en família i rialles.

Si a la sortida, un ja anava empastifat de colors que els mateixos voluntaris ruixaven a braços i cames dels competidors, a l’arribada una improvisada dutxa aguantada en un tronc de palmera donava l’oportunitat de treure suor i tota aquella brutícia acumulada durant el recorregut.

En aquesta activitat no hi ha guanyadors ni vençuts, sinó treball en grup i una jornada en família, l’objectiu final d’aquesta prova de la Festa Major d’Estiu.

Comentarios
Multimedia Diari