El Govern insisteix que poder gestionar els terrenys de BCN World és una 'solució òptima'

El director de l'Incasòl afirma que els terminis i les condicions es mantenen segons el previst, malgrat el pas enrere de Veremonte

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El director de l'Incasòl, Damià Calvet, ha insistit aquest dimarts a la tarda que l'opció de compra dels terrenys de BCN World pactada entre el Govern i 'la Caixa' és una "solució òptima" per tal de garantir la implantació de complexos turístics integrats al CRT de Vila-seca i Salou. Pocs dies després que Veremonte decidís no executar la seva opció de compra sobre el sòl, el Govern afirma que continua treballant amb normalitat i segons el calendari previst en la redacció del Pla Director Urbanístic (PDU). En aquest sentit, Calvet ha detallat que la definició del planejament urbanístic es focalitza en l'àmbit d'un centenar d'hectàrees on s'ubicaran concretament els complexos turístics.

 

La seu del Centre Recreatiu i Turístic ha acollit aquest dimarts una reunió de seguiment del PDU entre el director de l'Incasòl, Damià Calvet; el director general d'Urbanisme, Agustí Serra; el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin; l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; l'alcalde de Salou, Pere Granados, i representants de 'la Caixa' i PortAventura. A més, la trobada ha servit per traslladar als alcaldes els detalls de l'opció de compra dels terrenys de BCN World -valorats en 110 MEUR- pactada la setmana passada entre el Govern i 'la Caixa' per un període de 18 mesos.

 

En aquest sentit, Calvet ha insistit que l'operació no suposarà cap despesa pública i l'ha qualificat com la "solució òptima" per tal de propiciar la implantació de complexos turístics i assolir una oferta que posarà el territori en la "primera divisió" mundial. "El projecte no ha variat i això demostra que no estava fet a mida de Veremonte ni de BCN World", ha insistit. El director de l'Incasòl ha subratllat també que la feina del Govern continua "amb normalitat, amb el calendari previst i en concertació amb el territori".

 

Damià Calvet ha apuntat que el Govern, després de passar a gestionar els terrenys, centra la definició del planejament urbanístic en la peça de sòl -d'unes 101 hectàrees- on està prevista la ubicació dels complexos turístics, amb prop d'1,5 milions de metres quadrats de sostre. La resta de l'àmbit del CRT, fora de la zona dels complexos, mantindrà el planejament vigent, la qual cosa inclou els 2.500 habitatges que contempla el pla aprovat l'any 2006. Tot això, ha insistit Calvet, sense oblidar les necessitats de futur del principal operador del CRT en l'actualitat, PortAventura.

Comentarios
Multimedia Diari