El Rei Carnestoltes estira les orelles al govern de Cambrils

Ple esbojarrat. El Rei Carnestoltes inicia el seu mandat amb un espectacle marcat per la figura de l’interventor i els membres d’Arena

21 febrero 2020 22:43 | Actualizado a 21 febrero 2020 22:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cambrils va acollir ahir al vespre una sessió plenària que no es va assemblar gens ni mica als plens que s’hi celebren mensualment. La sala es va omplir de gom a gom per rebre el Rei Carnesoltes, o més ben dit, la Reina Mendoza i el seu equip de regidors que fins al pròxim dimarts governaran el municipi.

Abans de cedir la vara a la seva substituta, la batllessa oficial, Camí Mendoza, va dirigir unes paraules al nou govern que enguany comptava amb l’assessoria dels membres d’«Arena, Cambrils a debat», el grup que van crear l’any passat els exalcaldes Robert Benaiges i Mercè Dalmau, els exregidors Jordi Savall i Ivan Sanz i el regidor David Chatelain. «La colla de la NAC em té preocupada. He vist que tireu d’assessors que estan jubilats de la vida política», va dir l’alcaldessa.

Amb aquest lliurament, la reina del Carnaval va fer una repassada a diferents regidors, com Oliver Klein, que no estava present. «El que la sigue la consigue. T’ha costat però al final t’has sortit amb la teva», va apuntar en referència a que havia entrat al govern després de diverses eleccions. 

També Natàlia Pleguezuelos i Enric Daza es van «estrenar» amb les indirectes de la batllessa temporal, que quan es va referir a la Camí li va dir: «has fet bona la Mercè (Dalmau)».

Tot seguit, l’alcaldessa i el seu equip format pels dobles de Lluís Abella, Oliver Klein, Cinta Ballesté, Ana López, Joan M. Artigau i Sara Estalella van ocupar les seves cadires mentre feia entrada a la sala El equipo A, els membres d’Arena que van seure al mig de la sala amb cadires de platja. 

Qui també va rebre va ser la figura de l’interventor pels problemes que està posant a les entitats amb la nova llei de subvencions. En aquest cas, una interventora va ser la responsable de supervisar tots els costos de la festa. «¿Alguien tiene la factura del confeti que estáis tirando? Porque si no hay factura, no hay confeti», va exclamar per deixar constància de les dificultats que estan tenint les associacions per cobrar.

El ple carnavalesc va fer una bona estirada d’orelles al govern. El mal estat dels carrers, la pujada de l’IBI, la compra del celler de la Cooperativa, l’estació i la brossa van ser alguns dels temes que es van tractar en una sessió on també es va veure un vídeo de Cuarto Milenio sobre les «desgràcies» durant el mandat de Mendoza. 

Abans de posar el punt i final, Pere Martí, president de la NAC, va demanar que es fes una reflexió sobre el teixit associatiu que té el municipi i que s’ha de cuidar. «Si no posem facilitats la gent s’acabarà cremant. Cambrils es convertirà en un poble sense ànima. Enguany el carnaval va penjar d’un fil», va dir. En diferents moments, els artistes van deixar caure que, degut a la nova normativa, l’associació havia avançat diners de la seva butxaca per organitzar els seus actes.
 

Comentarios
Multimedia Diari