El Síndic de Greuges intensificarà la seva acció a Vila-seca

La signatura del conveni amb el grup municipal Vila-seca en Comú té com a objectiu reforçar la defensa dels drets locals.

24 octubre 2017 18:15 | Actualizado a 24 octubre 2017 18:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Síndic de Greuges de Catalunya i Vila-seca en Comú (partit a l'oposicio) han arribat a un acord per proposar la signatura d’un conveni de col·laboració per millorar l’atenció i potenciar la defensa dels drets de les persones de la ciutat. La proposta es presentarà el proper divendres a la sessió plenària de l’Ajuntament de Vila-seca.

Amb l’adopció del conveni, el Síndic incrementarà les visites a Vila-seca per atendre els veïns de primera mà. També es comprometrà a trametre a l’Ajuntament un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats locals que hagi atès el Síndic.

D’altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l’informe esmentat.

Les dues institucions també es comprometrien a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin competències municipals. També podrà traslladar a Vila-seca els assessors que consideri adequats perquè s’entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol·licitin i l’Ajuntament ha de facilitar-los un espai.

El Síndic ha signat 32 convenis amb ajuntaments. El primer amb Sant Adrià de Besòs i el darrer amb el de Santa Perpètua de Mogoda.

Per la seva banda, l’Ajuntament, amb la signatura del conveni, haurà de crear sistemes per divulgar la figura del Síndic, com ara editar un díptic sobre les diferents vies d’accés a la institució perquè la població de Vila-seca en sigui coneixedora.

Comentarios
Multimedia Diari