El Vendrell aprova el pressupost per aquest 2016 incrementant un 30% la partida destinada a Serveis Socials

El govern municipal ha tirat endavant els comptes gràcies als vots a favor del PP i a les abstencions de Ciutadans

19 mayo 2017 20:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

ACN El Vendrell .- El Vendrell ha aprovat el pressupost d'aquest 2016, de 54,7 MEUR, amb una proposta que incrementa un 30% la partida de Serveis Socials, destinant-hi 200.000 euros més que l'any passat. Així, la previsió és subvencionar l'IBI a les rendes baixes i també premiar les empreses que contractin aturats del municipi. El govern (PSC, CiU i ERC), ha tirat endavant els comptes en un Ple extraordinari amb el vot a favor dels dos regidors del PP i les tres abstencions de Ciutadans. L'alcalde, Martí Carnicer, ha destacat que el pressupost "inicia una etapa de polítiques lleugerament expansives". Ha posat com a exemple l'increment a Serveis Socials, diverses noves contractacions per millorar l'eficiència de l'Ajuntament i l'increment de les inversions, que aquest any compten amb 2,5 MEUR.

Al mateix temps, les inversions inclouen 400.000 euros per adequar l'aparcament del Botafoc per poder-hi fer concerts i espectacles, que deixaran de celebrar-se a la zona del Puig. D'altra banda, es comprarà el solar de l'avinguda Palfuriana de Coma-rua destinat a aparcament, es remodelarà el Club d'Esports Vendrell com a subseu dels Jocs del Mediterrani 2017, s'iniciarà la redacció d'un nou POUM i es faran actuacions de manteniment als barris marítims.

 

Pel que fa als ingressos, el govern municipal calcula que creixeran un 1,4% degut a l'increment de l'IBI en un 1,8% i per la previsió de les liquidacions generades per les regularitzacions de l'IBI fetes pel Cadastre. Al mateix temps, el pressupost contempla un increment de l'1,1% en les despeses no financeres i un lleuger descens del 0,3% de les despeses corrents.

 

Respecte a la relació de l'Ajuntament amb els bancs, els comptes preveuen reduir el deute financer 6,7 MEUR. D'aquesta manera, segons ha apuntat Martí Carnicer, els darrers quatre anys s'hauran amortitzat 21 MEUR, amb l'objectiu que el municipi tingui un endeutament inferior al 110% l'any 2019.

 

D'altra banda, les depeses corrents recullen un increment de les aportacions a l'Escola de Música i a l'Hospital Asil per a qüestions de personal, així com també hi ha previst augmentar en 80.000 euros la partida destinada a Turisme, gràcies a diners provinents de la taxa turística. Aquests diners es destinaran a impulsar una "marca de ciutat", segons ha explicat l'alcalde.

 

Comentarios
Multimedia Diari