El grup cambrilenc La Teca torna a Vila-seca amb un clàssic del misteri

Representarà l’obra ‘La ratera’ d’Agatha Christie aquest diumenge al teatre El Centru aquest diumenge, 12 de maig

09 mayo 2019 15:19 | Actualizado a 09 mayo 2019 15:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb un clàssic del misteri el grup cambrilenc La Teca arribarà aquest diumenge, 12 de maig, a Vila-seca. El teatre El Centru acollirà, a les 19 hores, la representació de l’obra La ratera, d’Agatha Christie. Aquesta obra, concebuda com un joc detectivesc, porta més de 60 anys de cartell a Londres. Els cambrilencs en van estrenar la traducció catalana aquest hivern i ara l’estan portant pel territori. La representació d’aquest diumenge s’emmarca en el cicle anual dels Amics del Teatre. 

La ratera és l’adaptació teatral d’un conte d’Agatha Christie. Es va estrenar el 1952 a Londres. És molt coneguda i ostenta el rècord de ser l’obra representada durant més temps de manera ininterrompuda. És una obra de misteri i al mateix temps un joc detectivesc per als espectadors. A Londres s’ha comès un assassinat i al costat de la víctima hi ha una nota amb l’adreça d’una casa d’hostes tot just acabada d’estrenar. Allí, els seus estadants es troben reclosos i aïllats per una tempesta. I tots tenen coses a amagar. L’obra, un clàssic del misteri, és famosa pel seu final inesperat, que no es pot desvetllar. 

Amb aquesta obra, el grup La Teca torna a Vila-seca per tercer any consecutiu. En les edicions anteriors hi havia representat dos clàssics de la comèdia contemporània: Arsènic i puntes de coixí i ManiàTics. 

Fi de la temporada

L’actuació de La Teca d’aquest diumenge és la quarta parada de la temporada teatral de Vila-seca, que va arrencar el mes de març amb la comèdia operística Tenors. 

El cicle es tancarà el 8 i 9 de juny amb l’estrena de la darrera producció de la companyia vila-secana La Tramoia. Es tracta de M’esperaràs una comèdia del prolífic autor, actor i director valencià Carles Alberola. Aquesta és la seva darrera obra, escrita el 2014, i adaptada al cinema fa tot just dos anys. M’esperaràs és un embolic de parella, d’enganys i de somnis perduts. L’obra està dirigida per Alícia Bescós i Robert Rodríguez i interpretada per Jaume Rofes, Germán Flores, Anna Plaza i Pineda Badia.

Els Amics fan 20 anys

En aquesta temporada, els Amics del Teatre celebren 20 anys. L’entitat es va fundar el 1999 per dinamitzar l’activitat cultural. Des de llavors ha programat una vuitantena d’espectacles i ha donat veu a joves actors i directors que acabarien despuntant, com Bruno Oro, Clara Segura, Anna Sahún, Oriol Broggi i els Teatre de Guerrilla, i han passat noms consagrats del teatre català com Pep Cruz, Carme Sansa, Rosa Novell, i Lluís Soler, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari