«El secret de la festa de la Bisbal del Penedès és la implicació de totes les entitats»

Versots dels diables, pregó, cercavila, concerts, el futbol i una diada castellera d’interès nacional, entre els actes

13 agosto 2018 09:17 | Actualizado a 13 agosto 2018 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La festa major de la Bisbal del Penedès és de les més participatives per la implicació de les entitats i amb actes d’interès nacional com la diada castellera.

Cercavila, pregó, versots i sopar. És una de les dites de la Festa Major de la Bisbal.

S’ha deixat dos elements de la dita: després del sopar... correfoc i concert dels joves. És una tradició  de l’inici de la festa.

Quin és el secret de la participació a la festa de la Bisbal.

Sens dubte, les entitats. Són les protagonistes en tots els àmbits. Proposant, organitzant i participant. Per això es fan uns actes que són els que demanen els veïns.

Per exemple?

Doncs més de les imprescindibles cercaviles, correfocs, concerts, partits de futbol... ens van proposar un torneig d’escacs, el tir al plat... I tenen una gran participació.

Una entitat com Els Esventats fa el pregó.

Un grup de joves molt implicats amb el poble i amb les festes. L’any passat els veïns van proposar que enguany fessin el pregó.

Com?

Una iniciativa de la nostra festa és el Videobox on els veïns poden deixar gravat un vídeo amb propostes. Van demanar Els Esventats com a pregoners i gots reutilitzables. Totes dues propostes s’han incorporat.

Amb la implicació de les entitats...

S’aconsegueix la implicació dels veïns. Una col·laboració que després es trasllada al dia a dia del municipi.

Un dels actes és d’interès nacional. 

La diada castellera. Enguany amb les dues colles de Valls i els Castellers de Vilafranca, però també amb la presència de la colla local Els Bous. Tindran un gran aparador al costat de les millors colles del país. Som plaça de 9. Tant de bo en algun moment també ho siguem de 10.

Sorprèn l’atracció que cada any té el pregó.

Perquè busquem que sigui molt proper. Enguany Els Esventats segur que ens sorprendran. I després, els versots dels diables. És un altre dels actes que aplega molts veïns.

Hi ha una aposta pels concerts.

I per a totes les edats, preferències i estils. Des dels joves a les corals i els de ball de festa. Intentem que la Festa Major de la Bisbal mantingui les tradicions d’una festa que sempre s’esperava cada any com a punt de trobada.

Comentarios
Multimedia Diari