Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El tràfic d’esclaus estarà present a la Fira d’Indians de Torredembarra

El certamen arriba a la 9a edició i se celebrarà aquest cap de setmana. El món dels esclaus hi tindrà enguany un paper destacat
 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Les dames lluint els vestits de l’època durant l’edició de l’any passat de la Fira d’Indians. FOTO: anna f. ajuntament de torredembarra

Les dames lluint els vestits de l’època durant l’edició de l’any passat de la Fira d’Indians. FOTO: anna f. ajuntament de torredembarra

El tràfic d’esclaus serà una de les temàtiques més destacades durant la celebració de la Fira d’Indians de Torredembarra, que enguany arriba a la seva novena edició i que tindrà lloc aquesta mateixa setmana, els dies 15 i 16 de setembre. 

D’aquesta manera, al Pati del Castell s’hi podrà visitar una exposició de gravats i il·lustracions que porta per títol Esclaus entre Àfrica i Amèrica, del s. XVI al s. XIX.

També s’ha programat dissabte a la tarda la conferència Els catalans i el tràfic atlàntic d’esclaus, a càrrec de Martín Rodrigo y Alharilla, professor titular de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. En aquest cas tindrà lloc dissabte a les sis de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament.

Parades i vestits d’època

A banda del tema del tràfic d’esclaus, que serà un dels eixos vertebradors de l’edició d’enguany, el gruix d’actes és molt més ampli i es concentrarà entre dissabte i diumenge. Hi haurà parades de productes indians, dones vestides d’indianes, ball i espais d’experimentació per als més petits.

En aquest cas, es trobaran durant tot el cap de setmana al carrer Ample, i consistirà en l’organització de diferents jocs participatius per tal de poder compartir vivències i diversió en família.

Així mateix, doncs, també s’hi trobaran exposicions de productes d’ultramar i degustacions de cafè cubà, qüestions que s’han convertit en una tradició en aquest certamen tan arrelat a Torredembarra, que cada any rep milers d’assistents, siguin torrencs, turistes o veïns d’altres localitats de la zona.

D’altra banda, hi haurà també alguna presentació de llibres, com és el cas de Guia Medicinal y Espiritual de Plantas Tropicales de l’Editorial Angels Fortune; o visites guiades tant al patrimoni indià, així com rutes per recórrer i conèixer el cementiri del municipi.
La música també tindrà un paper destacat en la cita, de la mà d’estils tan diversos com les havaneres o la salsa i la música caribenya.

Temas

Comentarios

Lea También