El tràfic d’esclaus estarà present a la Fira d’Indians de Torredembarra

El certamen arriba a la 9a edició i se celebrarà aquest cap de setmana. El món dels esclaus hi tindrà enguany un paper destacat
 

13 septiembre 2018 08:37 | Actualizado a 13 septiembre 2018 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El tràfic d’esclaus serà una de les temàtiques més destacades durant la celebració de la Fira d’Indians de Torredembarra, que enguany arriba a la seva novena edició i que tindrà lloc aquesta mateixa setmana, els dies 15 i 16 de setembre. 

D’aquesta manera, al Pati del Castell s’hi podrà visitar una exposició de gravats i il·lustracions que porta per títol Esclaus entre Àfrica i Amèrica, del s. XVI al s. XIX.

També s’ha programat dissabte a la tarda la conferència Els catalans i el tràfic atlàntic d’esclaus, a càrrec de Martín Rodrigo y Alharilla, professor titular de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. En aquest cas tindrà lloc dissabte a les sis de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament.

Parades i vestits d’època

A banda del tema del tràfic d’esclaus, que serà un dels eixos vertebradors de l’edició d’enguany, el gruix d’actes és molt més ampli i es concentrarà entre dissabte i diumenge. Hi haurà parades de productes indians, dones vestides d’indianes, ball i espais d’experimentació per als més petits.

En aquest cas, es trobaran durant tot el cap de setmana al carrer Ample, i consistirà en l’organització de diferents jocs participatius per tal de poder compartir vivències i diversió en família.

Així mateix, doncs, també s’hi trobaran exposicions de productes d’ultramar i degustacions de cafè cubà, qüestions que s’han convertit en una tradició en aquest certamen tan arrelat a Torredembarra, que cada any rep milers d’assistents, siguin torrencs, turistes o veïns d’altres localitats de la zona.

D’altra banda, hi haurà també alguna presentació de llibres, com és el cas de Guia Medicinal y Espiritual de Plantas Tropicales de l’Editorial Angels Fortune; o visites guiades tant al patrimoni indià, així com rutes per recórrer i conèixer el cementiri del municipi.
La música també tindrà un paper destacat en la cita, de la mà d’estils tan diversos com les havaneres o la salsa i la música caribenya.

Comentarios
Multimedia Diari