Els Mossos detenen al Vendrell un mafiós condemnat a 23 anys de presó

Aquest home subministrava cocaïna als Ndrangheta des dels anys 90 i està considerat com un dels principals traficants a nivell internacional

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Investigació Criminal adscrits al Grup de Recerca Activa de Fugitius, en col·laboració amb la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell, van detenir ahir, 3 de gener, un home de 43 anys i nacionalitat italiana, com a presumpte autor d’un delicte de falsedat documental i per una Ordre Europea de Detenció i Recerca emesa per autoritats judicials d’Itàlia.

El 27 de desembre una dotació policial dels Mossos que feia tasques de patrullatge preventiu per una urbanització de la localitat del Vendrell, on s’havien produït alguns robatoris amb força en domicilis en dies anteriors, va observar un vehicle estacionat amb matrícula italiana.

En la consulta realitzada a nivell internacional els mossos van tenir accés a una informació segons la qual es tractava d’un vehicle investigat per les autoritats italianes. D’aquesta informació es desprenia que aquest tot terreny pertanyia a la parella d’un home vinculat als Ndrangheta sobre el qual hi pesava una Ordre Europea de Detenció i Entrega emesa per l’autoritat judicial d’Itàlia.

La informació disponible detallava que l’investigat era un fugitiu condemnat a 23 anys de presó per tràfic de drogues a Itàlia. Aquesta persona havia subministrat cocaïna a l’organització mafiosa Ndrangheta des dels anys 90 i està considerat com una figura preeminent del narcotràfic a nivell internacional.

Donades les característiques del fugitiu el Grup de Recerca Activa de Fugitius es va fer càrrec de la recerca de l’investigat i de la coordinació amb les autoritats italianes. Durant les indagacions realitzades van poder constatar que els pares i el germà del detingut utilitzaven el vehicle estacionat. Per aquest motiu, des de la localització del vehicle els policies van establir una vigilància discreta per detectar el moment en què qualsevol persona hi accedís i així poder determinar el parador del fugitiu. De tota manera, donada la perillositat de la persona investigada i les mesures de vigilància que podia adoptar per evitar ser detectat per la policia, els investigadors van adoptar altres mesures d’investigació.

Finalment el dia 3 de gener cap a les 07.40 hores els agents van observar que el vehicle es posava en moviment i que es dirigia cap a l’autopista AP-7 en sentit nord. Ràpidament dues patrulles, una del Grup de Recerca Activa de Fugitius i una altra de la Unitat d’Investigació del Vendrell, en van iniciar el seguiment. Els policies van acreditar que a l’interior del tot terreny hi viatjaven només els pares i el germà del detingut i que es dirigia cap a França. Paral.lelament, altres mossos van estar pentinant la urbanització del Vendrell on havia estat estacionat el vehicle per mirar d’obtenir més informació que pogués conduir a la detenció del figitiu.

Cap a les 12.40 hores una de les patrulles va observar un home que passejava un gos per un dels carrers de la urbanització i que tenia una gran semblança física amb la persona que recercaven. Després de seguir-lo discretament el van interceptar en el moment que volia accedir a una casa propera. En veure’s sorprès pels agents l’home va esgrimir una carta d’identitat italiana que, un cop a comissaria, els investigadors va comprovar que era falsa. La identificació que es va fer en dependències policials va acreditar la identitat real del fugitiu que va ser detingut en aquell moment per donar compliment a l’Ordre Europea de Detenció i Recerca i per un delicte de falsedat documental.

L’arrestat passarà a disposició judicial durant les properes hores.

Comentarios
Multimedia Diari