Els Xiquets de Cambrils brillen a casa seva

Els de Cambrils firmen la millor actuació de la seva història amb la primera clàssica de 7 del seu historial. Els de Vila-seca i els de Montblanc aconsegueixen descarregar el 3de7 i el 2de6

04 noviembre 2018 18:16 | Actualizado a 07 noviembre 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir a la tarda, es va veure la recompensa de la gran feina que van estar fent els Xiquets de Cambrils durant tota la temporada. Ja des de bon inici del curs, els cambrilencs van marcar múscul portant els seus màxims castells i el colofó va arribar a la Diada de Festa Major el 2 de setembre, on van signar una de les millors actuacions de la colla, en descarregar el 5de6, el 2de6, el 3de7 i el primer pilar de 5 que aconseguien completar des de la seva refundació.

Ahir, van fer un pas més i es van plantejar una actuació amb els seus màxims i pensant a fer un pas més, plantejant-se el tercer atac de 4de7 de la seva història. Els dos altres intents, tan sols els hi va quedar en carregat i tenien un deute pendent amb aquesta construcció. Ahir a la tarda, van obrir la diada amb el cinquè 3de7 del curs, l’any que n’han fet més després d’estrenar-lo l’any passat. El castell es pot dir que va fregar la perfecció, tenint en compte la complexitat de l’estructura per la colla, el seu actual sostre. 

A segona ronda, van optar pel 5de6, per a fer pujar els màxims castellers possibles a tall de recompensa per la gran feinada durant el curs.
A tercera ronda, arribava el plat fort de la jornada. Els de la camisa bordeus afrontaven el 4de7, que va pujar a la primera. El castell va pujar amb bones mides, però en el moment de la traspassada de l’enxaneta el pis de quarts es va començar a tancar perillosament i una rengla pel que fa a terços també es va començar a obrir. Això, però, no va fer defallir l’ànim dels cambrilencs i el van aconseguir descarregar, fent esclatar les llàgrimes dels components de la colla davant la fita. 

Jugant a una quarta ronda de millora, van fer el 2de6 amb canvis a l’estructura, i amb taula de puntuacions en mà, l’estructura del 2de6 val més que el 5de6, i d’aquesta manera van apuntar-se la primera clàssica de 7. Els cambrilencs marxen de vacances, amb un bon gust a la boca, en el que ha sigut la millor temporada des de la seva refundació.

Els altres castells de 7

Encara que hi havia previsió de fins a quatre colles fent castells de set pisos, tan sols van poder fer-ho tres de les formacions, i no totes amb els mateixos resultats. Els Xiquets de Vila-seca, en principi sols portaven el 3de7, castell que van descarregar després d’un intent desmuntat molt lent, en què la indecisió de l’enxaneta va fer desmuntar el castell amb l’acotxador col·locat. Van tornar-hi després i aquest cop sí que van poder completar-lo. 

A tercera ronda van provar el 4de7, que amb l’entrada de dosos van haver de desmuntar-lo i van tancar l’actuació amb el 3de6 amb el pilar. A primera ronda van descarregar el 2de6, castell que ja van completar diverses vegades al llarg de la temporada. L’altra colla que va fer un castell de 7 van ser els Torraires de Montblanc, que tenien també al cap dur el 4de7, però que finalment van acabar descartant. Van obrir la diada amb el 2de6, que van haver de treballar-lo, però un dels castells que més emoció va generar a la diada, va ser el seu 3de7. La construcció va ser molt lenta i per un moment semblava que no arribaria a bon port, ja que el castell estava remogut i el pis de quarts es va tancar perillosament entre la rengla esquerra i la rengla dreta. Al final, però, van tirar d’orgull de colla i van poder completar el castell de set pisos. 

A tercera ronda van descartar del tot l’atac al 4de7 i van completar el 3de6 amb el pilar.  Per arrodonir la diada, van descarregar el segon pilar de 5 de la temporada. Per últim, l’altra colla que havia manifestat les intencions de dur un castell de 7, eren els Brivalls de Cornudella, en una temporada irregular amb els castells de 7, tot i haver completat el 3de7 i el 4de7.

Finalment, a causa de la falta de suficients camises i alguna baixa d’última hora, van haver de renunciar a fer el 3de7 i van acabar fent el 3de6, el 3de6 amb el pilar, el 2de6 i el pilar de 5 per tancar la diada.

Castells de 6

En representació de les Terres de l’Ebre, van ser-hi les dues colles que queden al sud del país després de la dissolució dels Xics Caleros.  Els Castellers de Tortosa van ser els que van tenir més efectivitat, poden descarregar el plantejament inicial amb el 3de6, el 4de6 i el 3de6 amb el pilar. 

No van tenir la mateixa sort inicial els seus companys de regió, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, que a segona ronda van haver de desmuntar el 3de6 amb el pilar a segona ronda, però que van poder descarregar a quarta ronda. Els altres dos castells van ser el 3de6 i el 4de6. Qui no van tenir gens d’encert, van ser els Xiquets d’Alcover, que no van poder descarregar cap dels castells que van provar a plaça. Van obrir la diada amb el 4de6, que va tenir un dels punts negatius en la manca de castellers a les pinyes, ja que fins i tot en els primers cordons hi havia membres d’altres colles. 

A segona ronda, el 3de6 amb el pilar va patir la mateixa sort, igual que el 3de6 a tercera ronda. A ronda de pilars van descarregar el pilar de 4, una construcció que van poder fer-hi l’aleta.

Convidats especials

En aquesta edició, hi havia dues formacions convidades de caràcter especial. Una d’elles van ser els Castellers de la Il·lusió, en què va ser la seva segona participació, on van fer estructures de tres i de quatre. Els altres convidats van ser la Muixeranga de Sueca, una formació de la muixeranga del País de Valencià, en què va ser la primera sortida fora del seu territori. En aquesta participació van fer una torreta sense desplegada, estructura de 3 persones, agafades entre si, una altra pujada sobre d’aquestes amb les cames obertes i a dalt de tot un nen fent l’aleta, una Torre de 4, un intent de castell de 4, un pilar de 3 i dos pilars de tres de comiat.

Les últimes diades del Camp

Avui se celebren les dues últimes de la Zona Tradicional. Una d’elles serà a la una del migdia a Vila-rodona en l’últim cara a cara vallenc, i sembla que enguany les intencions de les dues colles és fer una diada relaxada, amb castells de màxim, 8 pisos. D’altra banda, a Altafulla, els Xiquets de Tarragona, els Castellers d’Altafulla i els Xicots de Vilafranca, tancaran la seva temporada a les dotze del migdia a la plaça del Pou, en una diada amb previsió de castells de set pisos per part de les tres colles participants per tancar el curs.

Comentarios
Multimedia Diari