Els afectats per la Cooperativa de Cambrils començaran a recuperar els seus estalvis a partir del 5 d'agost

L'entitat assegura disposar de 15 MEUR per front a més del 40% dels saldos dels creditors, segons l'acord de refinançament aprovat al març

19 mayo 2017 18:40 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els afectats per la fallida de la Cooperativa de Cambrils podran començar a recuperar els seus estalvis a partir del pròxim 5 d'agost. Aquesta és la data fixada per la plataforma d'afectats, l'Ajuntament de Cambrils, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l'Associació de Seccions de Crèdit (ASC) i la mateixa Cooperativa en una reunió de treball que va tenir lloc aquest dijous. L'entitat disposa, segons van confirmar les institucions, d'uns recursos de 15 milions d'euros que han de permetre fer front al desemborsament del 40% dels saldos dels creditors de l'antiga secció de crèdit, a més de les anualitats corresponents als anys 2025 i 2026 incloses en l'acord de refinançament aprovat el passat mes de març. La trobada també va servir per avançar en la constitució, durant els pròxims dies, d'una comissió de seguiment de la qual formaran part, a més dels representants dels titulars dels passius financers de la Cooperativa, representants del sector–FCAC i ASC-. El seu objectiu serà vetllar per analitzar la viabilitat del pla aprovat i assentar les bases d'interrelació de l'entitat amb els creditors, a llarg termini, atesa la durada prevista del retorn dels passius.

Els 15 milions d'euros disponibles per fer front al desemborsament provenen d'un préstec de 10 milions de l'ASC, que compta amb l'aval de fins del 75% de la Generalitat; un préstec participatiu de 3 milions d'euros atorgat per Avançsa així com préstecs de capitalització de l'ICF; i 2 milions d'euros més provinents de la subrogació d'una part de la cartera creditícia de l'extinta secció de crèdit per part de les entitats bancàries. Inicialment, el retorn del 40% dels fons estava previst entre finals de maig i principis de juny, però les dificultats per tancar l'acord del crèdit amb l'ASC haurien retardat l'operació.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha celebrat l'anunci perquè, considera, que s'ha assolit un "repte necessari" després que s'aconseguí evitar el concurs de creditors. Malgrat això, Mendoza ha instat a totes les parts afectades a continuar treballant i vetllar per aconseguir que els impositors recuperin tots els estalvis al mateix temps que la Cooperativa pugui superar l'actual situació.

Comentarios
Multimedia Diari