Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els empresaris de l'oci nocturn defensen el Saloufest i consideren que girar-li l'esquena és "un error"

Editen un còmic a nivell internacional per prevenir conductes incíviques com el ´balconing´ o el consum irresponsable d´alcohol

ACN

Whatsapp
Un grupo de jóvenes británicas, bebiendo y tiradas en el suelo, disfrazadas de indias y vaqueras. Saloufest

Un grupo de jóvenes británicas, bebiendo y tiradas en el suelo, disfrazadas de indias y vaqueras. Saloufest

Els empresaris de l’oci nocturn i de la zona turística de Salou tanquen files a favor del Saloufest i critiquen que l’Ajuntament del municipi li giri l’esquena. “La fama que tenen aquests joves és injusta, ja que ens permeten iniciar uns dies abans la temporada”, ha defensat la presidenta de l’Associació d’Empresaris de la zona turística de Salou, Elaine McParland. Així mateix, el secretari de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha reivindicat que el Saloufest, que arrencarà diumenge, suposa un impacte econòmic d’uns 5 MEUR. A més, ha reivindicat un front comú del sector i de les administracions públiques per prevenir les conductes incíviques. Precisament, aquest dilluns la International Nightlife Association ha presentat a Salou un còmic editat a nivell internacional en què s’adverteix dels riscos del ‘balconing’ o del consum irresponsable d’alcohol.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals i l’Associació d’Empresaris de la zona turística de Salou, que aplega una seixantena de socis, han explicitat aquest dilluns el seu suport al Saloufest. La primera tongada de l’esdeveniment, que combina la pràctica esportiva amb l’oci nocturn i altres activitats de lleure, arrencarà aquest diumenge. Enguany s’espera que arribin a la Costa Daurada uns 7.000 estudiants universitaris britànics.

La presidenta de l’Associació d’Empresaris de la zona turística de Salou, Elaine McParland, ha argumentat que Salou ha d’apostar també pels joves perquè són els turistes del futur. Pel que fa al Saloufest, la portaveu de l’entitat ha subratllat la despesa que realitzen al municipi i que, la seva arribada, permet avançar la temporada turística. “No és justa la imatge que es dóna d’ells, ja que són fantàstics, van disfressats, fan activitats durant el dia, donen gràcies i es disculpen”, ha defensat.

En la mateixa línia, el secretari general de la Fecasarm i de la Internacional Nightlife Association, Joaquim Boadas, ha considerat que les dures crítiques que rep el Saloufest són desproporcionades i ha posat en valor que ajuda a l’economia local de forma importantíssima. Per aquest motiu, ha defensat que cal preservar i promocionar aquest model, i ha rebutjat que es generalitzi i es titlli tots els participants de conflictius. “No ens podem amagar, sinó que cal reforçar el missatge d’oci responsable i cívic”, ha defensat en al·lusió a les administracions.

En aquest sentit, Boadas ha criticat els recels de l’Ajuntament de Salou, que no cedirà equipaments municipals a l’organització, i ha lamentat que l’impacte econòmic, que sol rondar els 5 MEUR directes, serà inferior enguany edició per la davallada de participants. Boadas ha opinat que la postura de rebuig és “un error” i que, abans de girar l’esquena al Saloufest i que els operadors se l’enduguin a altres indrets, cal que les institucions públics i el sector privat lluitin plegats i esgotin “totes les campanyes de prevenció”.

Un còmic contra l’incivisme

La International Nightlife Association, en col·laboració amb la European Nightlife Association, Fecasarm, Spain Nightlife, Fehr i l’Associació d’Empresaris de la Zona Turística de Salou, ha editat un còmic d’abast internacional per prevenir conductes incíviques. El document, que s’ha editat en paper en diversos idiomes i que també es pot descarregar a través d’Internet, s’emmarca en la campanya ‘Maximum fun, mínimum disturbance!’ i crida a gaudir de l’oci nocturn amb responsabilitat.

El secretari general de la Fecasarm i de la International Nightlife Association, Joaquim Boadas, ha destacat que fa vuit anys que realitzen campanyes a Salou i que, amb motiu del Saloufest, portaran a terme una prova pilot de difusió de la campanya, que es vol exportar a diversos països d’arreu del món. Boadas ha afirmat que, tot i que la van presentar al consistori, aquest no hi ha volgut participar.

El còmic està protagonitzat per una heroïna anomenada Lady Tabata, inspirada en la figura de Barbara Delmastro Meoni, que mostra als personatges les conseqüències i els riscos de les seves conductes, i evita que les portin a terme ruixant-los amb un perfum que atura el temps. En concret, el còmic aborda problemàtiques habituals en l’àmbit de l’oci nocturn com ara l’excés de soroll, el consum irresponsable d’alcohol, la conducció sota els efectes de begudes alcohòliques, els conflictes i baralles, el consum de drogues o pràctiques com el ‘balconing’.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También