Más de Costa

Els metges de Salou formen a hotelers i a restauradors per evitar ennuegaments

Avui ha començat la formació del projecte Abraça'm que pretén posar un segell de qualitat a aquells locals que tinguin personal format. La iniciativa és pionera a tota Espanya

J.Cabré/Redacción

Whatsapp
Els tallers se celebren al CAR de Salou. Abans de Setmana Santa es vol preparar a un centenar de professionals del sector de l'hoteleria i de la restauració. FOTO: ALBA MARINÉ

Els tallers se celebren al CAR de Salou. Abans de Setmana Santa es vol preparar a un centenar de professionals del sector de l'hoteleria i de la restauració. FOTO: ALBA MARINÉ

Avui dimarts s’ha presentat el projecte Abraça’m: la teva abraçada pot salvar una vida, al Centre d’Atenció Primària d’Alta Resolució (CAR) Salou. La directora del CAR, Montserrat Gens, ha agraït el suport de totes les institucions que “des del principi han donat suport i s’han adherit al projecte” i ha reforçat el “paper de lideratge dels professionals que són els que el fan possible”, valorant la seva “voluntat per crear projectes que s’adaptin i donin resposta a les necessitats d’un territori tan turístic”. El projecte Abraça’m neix amb l’objectiu de garantir una atenció immediata no professional de qualitat en les situacions d'ennuegament que es produeixen en els establiments hotelers i de restauració del municipi de Salou.  

Per la seva part, la coordinadora del projecte, Irene Pascual, ha estat l’encarregada de realitzar el primer taller de formació, tant la part teòrica com la pràctica. Desprès, la doctora Pascual ha explicat als mitjans de comunicació els principals aspectes a tenir en compte en cas d’ennuegament com “mantenir la calma, donar espai de seguretat per poder atendre a la persona afectada, avisar al 061, i començar les maniobres”.

La doctora Pascual també ha explicat les diferents formes d’actuar en funció de la gravetat de la situació: “Si la persona pot respirar una mica, només l’haurem d’ajudar a tossir; si no respira, començarem per donar cinc cops seguits a l’esquena i després, també cinc vegades, realitzarem la maniobra de Heimlich. I si la persona cau inconscient, aplicarem les tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP)”.

El director d’atenció primària del Camp de Tarragona, Daniel Ferrer-Vidal, ha reforçat el “paper de l’atenció primària per apropar-se a la població amb activitats i projectes comunitaris com el projecte Abraça’m”.

D’altra banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Salou, Martina Fourrier, ha reconegut “la importància dels professionals i tècnics per dur a terme polítiques comunitàries de valor pels ciutadans” i ha afegit que "des de l'Ajuntament, sempre hem donat i donarem suport a iniciatives relacionades amb l'àmbit de la salut".

A més, el president de l’Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, ha volgut expressar que “des de l’empresariat i des de l’Associació Hotelera, pròpiament, hi ha una disposició per col·laborar amb les administracions i aquesta iniciativa pionera al CAR de Salou, amb la doctora Montserrat Gens al capdavant, ha estat molt positiva pels associats”. Xavier Roig espera que “el proper any la iniciativa pugui extrapolar-se a Cambrils, a la Pineda i a la resta del territori, dins de l’àmbit de la restauració”. 

Finalment, el cap de Planificació i Avaluació de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Xabier Ansa, ha explicat “el paper de facilitador del Servei Català de la Salut per donar suport a aquest projecte, i a d’altres sorgits des dels professionals dels proveïdors de salut o de les institucions”.

Els professionals

L’Equip d’Atenció Primària Salou té una població assignada de 25.175 persones, amb pics d’uns 170.000 habitants els mesos d’estiu, especialment el mes d’agost. L’Observatori d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya indica que Salou va rebre, l’any 2015, més de 1,7 milions de turistes —gairebé 7 milions de pernoctacions. Salou té 200 restaurants i 49 hotels, 10 hotels apartament i 8 pensions i també té al costat el complex d’oci Port Aventura, amb 48 punts de restauració, que va tenir 3.400.000 de visitants el mateix any. La certificació de Destinació de Turisme Familiar es pot trobar en 12 hotels, 4 hotels apartament, 2 apartaments turístics i un càmping.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También