Els musulmans de Torredembarra s'aparten del radicalisme de l'Imam de la mesquita

El consistori ja està tramitant la llicència d'un segon centre de culte islàmic

ACN

Whatsapp
Homes musulmans conversant fora de la mesquita de Reus al polígon Granja Vila. Foto: ACN

Homes musulmans conversant fora de la mesquita de Reus al polígon Granja Vila. Foto: ACN

La comunitat musulmana de Torredembarra (Tarragonès) ha mostrat fortes discrepàncies amb l'Imam que controla l'actual mesquita al municipi, Tabdelhamid Aim El Hyat, que és a la vegada Imam de la mesquita de Reus, totes dues investigades pel CNI. Com ha explicat l'alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, fa uns mesos que el consistori està tramitant la llicència d'un segon centre de culte islàmic per als fidels que volen apartar-se de les doctrines més radicals de El Hyat. També des de Reus, l'alcalde Carles Pellicer ha emès un missatge de tranquil·litat per a la ciutadania i ha recordat que totes les administracions i forces de seguretat treballen conjuntament per garantir la seguretat pública.

L'alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, ha explicat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la comunitat musulmana de la població va demanar de fa uns mesos la tramitació de la llicència per obrir una segona mesquita. D'aquesta manera es volen apartar de les doctrines radicals de l'Imam que controla el centre de culte actual i amb les quals no combreguen. Les mesquites que controla Tabdelhamid Aim El Hyat, la de Torredembarra i la de Reus, estan sent controlades pel CNI en ser considerades com algunes de les més radicalitzades de l'estat espanyol. Grangel també ha volgut recordar al Ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz, que el problema de radicalització d'algunes mesquites com la de Torredembarra fa anys que és conegut.

Missatge de calma a Reus

Per altra banda, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha demanat "discreció, seny i prudència" respecte a les informacions que aquests dues relacionen la ciutat de Reus, i en concret l'Imam El Hyat, amb el salafisme radical i el jihadisme. L'Ajuntament de la capital del Baix Camp ha emès un missatge de tranquil·litat a la ciutadania. En un comunicat emès aquest dijous, Pellicer ha recordat que el consistori i la Guàrdia Urbana reusenca treballen en la prevenció de qualsevol perill i que es mantenen "contactes periòdics amb totes les administracions, policies i forces de seguretat per garantir la seguretat pública a la ciutat en tots els seus nivells".

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También