Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els veïns de Salou fan 170 propostes als seus primers pressupostos participatius

Més d’un centenar de ciutadans han presentat els seus suggeriments per decidir en què s’invertiran 250.000 € al municipi

Diari de Tarragona

Whatsapp
Les propostes més votades han estat les relacionades amb l’urbanisme pel que fa a la millora dels carrers i també sobre qüestions de mobilitat. FOTO: Alba Mariné

Les propostes més votades han estat les relacionades amb l’urbanisme pel que fa a la millora dels carrers i també sobre qüestions de mobilitat. FOTO: Alba Mariné

Salou ha rebut gairebé 170 propostes als pressupostos participatius, els primers que engeguen des del govern municipal i que ara estan en fase d’avaluació. Precisament, fins al 22 de febrer s’està duent a terme l’avaluació tècnica de les propostes que han arribat via participa.salou.cat o bé a través de les butlletes que s’han dipositat a les urnes. Aquesta iniciativa pretén aconseguir la complicitat de la ciutadania per escollir en què destinar una quantia de 250.000 euros. 

Des del 21 de gener s’han rebut, per via web o a través de butlletes, un total de 169 suggeriments durant la primera fase dels treballs. L’alcalde, Pere Granados, assenyalava en aquest sentit que «ens sentim molt satisfets de la resposta que hem aconseguit de la ciutadania davant de l’obertura d’aquest procés participatiu; ara toca un cop tinguem els projectes o propostes que han passat a la següent fase que la gent segueixi apostant per votar les que segueixen endavant», apuntava. 

Cal recordar que el 8 de febrer passat va finalitzar el termini per presentar fins a un màxim de tres propostes per persona per tal de decidir en que invertir el 5% del pressupost d’inversions del municipi. 

Així doncs, com explicava la regidora de Participació ciutadana, Julia Gómez, «un cop recollides les inquietuds de la ciutadania els serveis tècnics de l’ajuntament estan comprovant la viabilitat de les propostes presentades, i sobretot que s’ajustin als criteris marc que havíem fixat». Un cop feta la tria, caldrà obrir un segon període de votacions. Per tant, el procediment continuarà el 25 de febrer i fins al 15 de març amb una votació on la ciutadania hi podrà iniciar escollir aquelles tres propostes que consideren que s’haurien de tirar endavant.

Propostes d’urbanisme
Des de la web participa.salou.cat s’han enregistrat fins a 149 participants que han contribuït a aconseguir un Salou més participatiu, amb «una visió compartida i que aprofundeix en la democràcia local participativa». 

De la totalitat de les propostes les categories que han tingut més participació han estat urbanisme, amb 50 suggeriments, i mobilitat, amb 31.

D’entre altres podem trobar la petició de remodelació de carrers per tal de millorar-ne aspectes com les voreres o l’arbrat, la implantació de mobiliari urbà com ara fonts o la construcció de rotondes per tenir millor accessibilitat. Algunes de les propostes ciutadanes demanen ajudes a l’ús d’energies renovables; la creació d’un centre de cultura popular; l’ampliació del parc de Barenys o crear una zona de pícnics, entre d’altres.

El 18 de març es realitzarà l’execució de les propostes guanyadores.

Temas

Comentarios