Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Exposició a Vila-seca sobre els bombardejos a Tarragona i les Terres de l’Ebre

La inauguració serà divendres 19 de gener a les 19.30 hores a El Centru de Vila-seca, on es podrà visitar fins al dia 17 de febrer.

Diari de Tarragona

Whatsapp
imagen aerea de uno de los bombardeos que sufrio reus en el año 1937 durante la guerra civil.

imagen aerea de uno de los bombardeos que sufrio reus en el año 1937 durante la guerra civil.

El Centre d'Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras i el grup de recerca ISOCAC de la URV, amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació Mútua Catalana, han estat els promotors i organitzadors de l’exposició "Ruixats de foc: els bombardeigs a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre".

Una mostra amb què es vol, segons els organitzadors, «promoure un millor coneixement i una millor comprensió històrica dels bombardejos aeris a la població civil durant la guerra civil i contribuir a la recuperació de la memòria històrica, així com al reconeixement moral de les víctimes d’aquests bombardejos».

En l’exposició s’expliquen, a través d’una vintena de plafons, tots els aspectes relacionats amb aquests bombardejos aeris a la població civil, una tàctica militar que es va implantar per primer cop a la Guerra Civil espanyola i que sols entre les comarques tarragonines i ebrenques va provocar unes mil tres-centes víctimes.

S’hi parla de l’aviació i dels avions, de les estratègies i tàctiques dels atacants i de les que van prendre les diferents ciutats bombardejades per a defensar-se i que han deixat abundant patrimoni material i immaterial, com puguin ser els refugis antiaeris, així com es fa l’anàlisi i descripció de diferents fets a cadascuna de les comarques estudiades.

La inauguració serà aquest divendres 19 de gener a les 19.30 hores a El Centru de Vila-seca, on es podrà visitar fins al dia 17 de febrer. Una part de la mostra s’ha ubicat també a la Biblioteca Pública de la població. L’acte inaugural anirà a càrrec de l’historiador i investigador Ramon Arnabat.

A partir d’aquest moment la mostra resta a disposició de totes les entitats, organismes o institucions que la vulguin allotjar. Es demana un preu simbòlic per a sufragar part de les despeses inicials que és de 60 euros per 21 dies d’exposició.

Temas

Comentarios

Lea También