Jazz, havaneres i acústic al Festival Roca Foradada de Torredembarra

Ernesto González, Susana Sheiman, Port Bo, Sommeliers i Obeses amenitzaran les nits de juliol i agost

14 junio 2019 15:56 | Actualizado a 14 junio 2019 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Havaneres, jazz, acústic i versions, músiques del món i pop-rock català. L’onzena edició del Festival Roca Foradada presenta enguany un programa que aplega cinc actuacions entre el 20 de juliol i el 24 d’agost i que finalitzarà amb una proposta molt potent, l’actuació d’Obeses.

El dissabte 20 de juliol (22.30 hores) arrencarà al Port Torredembarra amb les havaneres de Port Bo, un grup que neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, i ha intervingut en totes les edicions. A més de participar en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també arreu del món.

Divendres 26 de juliol arriba (22.30 hores) Susana Sheiman a la Plaça d’Antoni Roig i Copons-Baix a Mar. La cantant s’ha guanyat a pols figurar en l’Olimp de les grans vocalistes de jazz.

Destaquen la calidesa del seu timbre i la varietat de matisos amb què es desplega. Actua acompanyada per músics de brillant trajectòria. Així, el pianista Xavier Algans, membre de la big band Jazz Terrassa, el contrabaxista Pere Loewe, amb una llarga experiència com a intèrpret, improvisador, arreglista i compositor. Liderant aquest trio, la cantant posa la seva enorme versatilitat al servei d’un repertori en el qual tenen cabuda molts estils diferents.

Divendres dia 2 d’agost (22.30 hores) a la Plaça de l’Església-Clarà, Ernesto & Luigi Ferraro presenten Almas desnudas, un concert íntim i acústic amb temes propis i versions d’Antonio Vega, Antonio Flores, Joaquín Sabina o Francisco Céspedes, entre d’altres.

Les músiques del món, pop i jazz arriben de la mà de Sommeliers, al Port de Torredembarra, divendres 14 d’agost (22.30 hores). Presenten un joc musical que porta de la innocència a la transcendència. De l’atreviment a la rotunditat madura, de l’aparent superficialitat a la profunditat, de la intimitat al crit alat.

I el pop-rock català d’Obeses clourà el festival el dissabte 24 d’agost al Port de Torredembarra (22.30 hores). «Obeses és un grup que l’estimes o l’odies». Aquesta és una màxima recurrent quan es parla del conjunt d’Osona.

Si bé és cert que l’amor que provoquen entre els seus seguidors és absolut i incondicional, aquest odi declarat només pot provenir de gent que no els ha escoltat ni vist en directe que s’ha quedat únicament en la superfície i no ha anat més enllà del discurs sovint provocador del seu cantant i compositor, Arnau Tordera. I és que el rock’n’roll no ha de ser inconformista? Lluny de tòpics, els fets parlen d’una banda que compta amb un públic fervorós.

El Festival Roca Foradada va ser presentat ahir per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra. En aquest sentit, la regidora, Núria Batet, va explicar que el festival té un caràcter marcadament eclèctic, dirigit a un públic molt ampli. A més, Batet  va assenyalar que també està pensat per a ser un complement de l’oferta de serveis i d’oci que té el municipi a l’estiu.

Comentarios
Multimedia Diari