Jordi R. Morera presenta ‘Trenkadís’ a Torredembarra

La mostra gira entorn del llibre i s’inaugura aquest dijous a la Biblioteca Mestra M. Antònia

13 marzo 2019 08:18 | Actualizado a 13 marzo 2019 08:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Artistes de totes les èpoques han immortalitzat els llibres o l’acció de llegir en les seves obres: l’alemany Ludger Tom Ring el Jove ho va fer al segle XVI; el francès Gustave Courbet, al segle XIX; John Currin, l’any 2005... Ara, algunes d’aquestes obres universals adquireixen una nova textura i significat a l’exposició ‘Trenkadís’, de l’artista de Torredembarra Jordi R. Morera. 

La mostra s’inaugura aquest dijous, 14 de març, a les 18 h, a la Biblioteca Mestra M. Antònia. L’acte, d’entrada lliure, inclourà La performance Passar a gual, realitzada per l’artista Manel Martínez Vilàs i el propi pintor Morera. L’exposició gira entorn del llibre com a objecte i de la lectura com a passió, a través de la reinterpretació de quadres coneguts que es poden contemplar en museus d’arreu del món i també en col·leccions privades. A l’autor, la idea va sorgir-li llegint el llibre L’art de la lecture, de Pompei a nos jours. 

L’exposició inclou també poemes visuals, a tall de petites instal·lacions. Així mateix, s’hi pot trobar el quadre Obrint cels (homenatge a Braille). Aquesta obra és tàctil i juga amb diverses textures i relleus perquè pugui ser llegida amb els ulls tancats per tothom. Dues escultures de Francesc Roig Morera serveixen per maridar llibre i volum.

Comentarios
Multimedia Diari