Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament d’Altafulla exigirà que el Castell sigui visitable

Actualment incompleix la llei de patrimoni cultural pel que fa a la difusió de l’espai
 

Joan Boronat

Whatsapp
Imatge d’arxiu del Castell de Montserrat. FOTO. DT

Imatge d’arxiu del Castell de Montserrat. FOTO. DT

El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla va acordar per unanimitat demanar que es compleixi la Llei  (9/1993) del Patrimoni Cultural Català, al Castell de Montserrat, perquè la propietat en permeti les visites 4 dies al mes, una proposta sorgida d’una moció presentada pel grup municipal l’EINA-Esquerra Independentista.

Conegut també com a Castell dels Marquesos de Tamarit, la fortalesa és de titularitat privada i va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Ara incompleix la llei del Patrimoni Cultural Català pel que fa a la difusió de l’espai, que preveu que els propietaris estan exempts de pagar l’IBI a canvi de garantir la seva obertura al públic durant un mínim de quatre dies al mes, pel valor cultural especial de l’immoble, una disposició que en aquest cas mai s’ha complert

Per part de la propietat, a vegades han estat cedides puntualment algunes dependències, com el pati d’armes i també el seu ampli jardí per a diversos esdeveniments socials, culturals i esportius.

Datat del 1059

El castell, datat del 1059, està a la part més alta de la vila, al costat de l’església de Sant Martí. És de planta poligonal irregular amb cossos sobresortints a les cantonades, i diferents elements arquitectònics que li donen aspecte de fortalesa. Al centre hi ha un pati interior, la part alta del qual té una magnífica galeria renaixentista. En el seu estat actual és difícil entreveure si conserva elements arquitectònics d’època romànica, ja que la fàbrica ha sofert modificacions, sobretot al segle XVII, quan es renovà bona part de l’estructura. En cas de fer-se visitable, el castell seria una important aportació pel que fa als atractius turístics d’Altafulla, ja que té espais de gran interès i singularitat, com la Vila Closa i la Vila Romana dels Munts, entre d’altres.

Temas

Comentarios

Lea También