Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament d’Altafulla tanca l’exercici 2017 amb superàvit

El deute viu es redueix al 0%, el que representa una disminució de 24 punts des del 2011

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els comptes de 2017 es tanquen amb superàvit a Altafulla.

Els comptes de 2017 es tanquen amb superàvit a Altafulla.

L’Ajuntament d’Altafulla tanca l’any 2017 amb un superàvit de 295.522,98 €. D’acord amb la legislació vigent, un cop s’inicia el nou exercici econòmic sense que hagi entrat en vigor el Pressupost Municipal corresponent, els comptes de l'exercici anterior es consideren automàticament prorrogats.

Uns números que tanquen l’actual exercici amb un total de 7.574.350,80 € de despeses i amb 7.869.873,78 € d’ingressos.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, assegura que aquesta xifra demostra “una política molt correcta i una molt bona gestió, que és possible gràcies a l’equip de govern i als funcionaris i treballadors municipals”. El batlle es mostra molt satisfet de gaudir d’un “poble sanejat, amb serveis i que avança”.

El consistori podrà destinar part d’aquests prop de 300.000 euros a inversions i a altres despeses que ja han estat aprovades i pressupostades amb anterioritat, com és el cas del projecte de renovació dels vestidors de l’Estadi Municipal Joan Pijuan o l’arranjament de l’entorn de la futura Biblioteca Municipal.

Una altra dada que destaca l’alcalde d’Altafulla és la reducció del deute viu fins el 0%. “Un mèrit de tots que s’ha de reconèixer i que, a diferència de molts municipis, hem aconseguit sense reduir serveis ni acomiadant ningú, i guanyant en qualitat de vida”. En aquesta mateixa línia, també ressalta els quatre darrers anys sense incrementar l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Fèlix Alonso fa un balanç molt positiu de l’any 2017 a nivell d’obra pública i d’inversions. En destaca la renovació del carrer Via Augusta, l’arranjament del Cementiri Municipal, la millora de parcs infantils i zones verdes, o l’asfaltat de carrers; així com altres projectes que ja hi ha sobre la taula com ara el del gimnàs de l’escola La Portalada, el del Casal La Violeta, el de la Biblioteca, el dels vestuaris del camp de futbol, o el de museïtzació de les Termes de Mar.

Per l’alcalde d’Altafulla, “el 2018 es presenta amb molta incertesa”, no únicament al municipi sinó també a Catalunya i a Espanya. El seu desig per afrontar aquest nou any és “posar sentit comú i molta política perquè els problemes no derivin en una situació de tancament o de retrocés econòmic”.

A Altafulla, el primer pas passa per aprovar el Pressupost Municipal de l’exercici 2018. Fèlix Alonso espera poder celebrar un ple a finals de gener en què tiri endavant “amb la voluntat manifesta de l’equip de govern i per la responsabilitat de l’oposició”. El batlle desitja que “Altafulla pugui continuar en el camí i el full de ruta que hem marcat i que estem seguint”.

Temas

Comentarios

Lea También