L'Ajuntament de Cambrils i el Consell de Dones transversalitzen les activitats de les jornades per prevenir les violències contra les dones

L'acte central serà la iniciativa "Sabates vermelles contra la violència masclista", la lectura del manifest i el Concert#Síal'AmorSaludable del 25 de novembre, Dia internacional per a l´eliminació de la violència contra les dones

19 mayo 2017 17:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cambrils i el Consell de Dones organitza aquest mes de novembre un programa d’activitats diverses per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. L’objectiu de les jornades, que es portaran a terme del 2 de novembre al 30 de novembre, és implicar i sensibilitzar a la ciutadania en contra de les violències masclistes.

Durant la presentació de les jornades, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, destaca la importància de les accions de prevenció i conscienciació social per lluitar contra la violència masclista. Per la seva banda, el regidor de Benestar, Salut i Drets Cívics, Alfredo Clúa, parla de la transversalitat de les jornades, que compten amb la col·laboració de les entitats que conformen el Consell de Dones de Cambrils, diverses àrees municipals i col·laboracions externes.

Al seu torn, Anna Morera, representant del Consell de Dones de Cambrils, explica l’acte central de les jornades, que es durà a terme el dia 25. La novetat és l’activitat d’art col·lectiu i memòria social per denunciar els feminicidis consistent en dipositar per part de la ciutadania, de les 9 a les 14 hores, sabates vermelles a la Plaça de l’Ajuntament. Per això, s’ha fet una recollida de sabates velles que els voluntaris pintaran el pròxim dissabte al Centre Cívic Nou Cambrils, però també es poden portar pintades directament a la plaça de l’Ajuntament el dia 25. Aquesta iniciativa social va ser ideada per l'artista mexicana Elina Chauvet, que la va dur a terme per primera vegada a Ciutat Juárez l'any 2009 per denunciar la terrible xacra del terrorisme masclista i de totes les violències que aquest exerceix diària i quotidianament en la vida de les dones de tot el món. 

Al migdia tindrà lloc la lectura del manifest institucional a càrrec especialment d’homes posant l’èmfasi en la responsabilitat individual i col·lectiva dels homes com agents imprescindibles per eradicar les violències masclistes i posteriorment tindrà lloc el CONCERT #NoSomMandrilsEnCel #JoSócSexy #SíaLamorSaludable a càrrec del grup musical Ual.la! de Dona Cançó-Espai de creació femenina. Amb les seves peces musicals ens parlaran del trencament dels estereotips de gènere i dels mites de l’amor romàntic i de l’apoderament, elements claus per relacionar-nos des de la igualtat i el respecte en les relacions de parella. Aquests actes del dia 25 estan oberts a ciutadania i de forma especial a l’alumnat de 3r ESO dels Instituts de Cambrils.

Finalment, la tècnica d’Igualtat, Mònica Romano, detalla les altres activitats del programa, que es divideix en accions col·lectives, tallers, activitats esportives, exposicions virtuals, campanya a través d’ Instagram i les xarxes socials, i espais de lectures vinculades amb aquesta greu problemàtica social. Les activitats tenen un marcat caràcter transversal impulsant-se accions des de diferents àrees i àmbits municipals.

Les jornades a la xarxa

Un any més les jornades tindran una gran presència a la xarxa amb les exposicions virtuals que, des de fa anys, s’han creat a partir de la participació ciutadana, com són les tres edicions de la campanya Instagram #StopVG. Aquesta exposició és el resultat de la recopilació de les diferents fotografies presentades en les campanyes 2013, on es varen presentar 37 fotografies, les 66 presentades l’any 2014 i les 87 recopilades en l’edició de l’any passat, sent la fotografia seleccionada per la portada de les Jornades d’aquest any la de l’autora Mariona Joan, de 5 anys.

Les exposicions promogudes per l’associació de Dones Clara Campoamor: Digues la teva en contra les Violències Masclistes que és una mostra activa de cartells amb un missatge contundent, en contra de la violència masclista efectuats i retroalimentats per internautes a través de la web “strip generator” i l’exposició Mirades de Dones amb 30 cartells que mostren i apoderen a les dones. 

Comentarios
Multimedia Diari