Más de Costa

L'Arboç obre avui la seva Festa Major amb el pregó de Robert Rovira

El pregoner és Robert Rovira, impulsor cultural

Diari de Tarragona

Whatsapp
La carretillada és espectacular.

La carretillada és espectacular.

La Festa Major de l’Arboç, declarada festa patrimonial d’interès nacional, comença avui divendres 23 d’agost amb el pregó de Robert Rovira, arbocenc molt implicat amb la cultura popular i tradicional de Catalunya. 

En aquesta edició el pregó comptarà amb suport audiovisual, un fet novedós en l’art de fer pregons.

Robert Rovira, nascut l’any 1952  a l’Arboç ha dedicat gran part de la seva vida a l’estudi, conservació i promoció de la cultura popular i tradicional catalana, especialment el Ball de bastons. 

Escut d'or
És coautor de llibres, textos i estudis sobre aquest ball a nivell local, penedesenc i nacional que han estat publicats en diversos mitjans de comunicació. L’any 1995 va rebre l’escut d’or del Ball de Bastons de l’Arboç, com a reconeixement als 25 anys de permanència ininterrompuda dins d’aquest grup. 

Compta amb un capgròs del seguici festiu arbocenc que duu el seu nom com a representant del ball de bastons i que es va estrenar l’any 2006. També és un estudiós de la Festa Major de l’Arboç de la qual, entre el 2007 i 2008 en va fer un recull que en va sorgir un llibret, un dvd i un cd amb les diferents músiques. A més, entre d’altres, va ser promotor de la creació del Grup de Trabucaires Les Guineus de l’Arboç.

El programa de la Festa Major de l’Arboç 2019 pot consultar-se a la plana web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat . 

Mira el programa:

http://www.arbocenc.org/uploads/RESCD5320FM19.pdf

Temas

Comentarios

Lea También