L'Arboç obre avui la seva Festa Major amb el pregó de Robert Rovira

El pregoner és Robert Rovira, impulsor cultural

23 agosto 2019 07:17 | Actualizado a 16 septiembre 2019 17:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major de l’Arboç, declarada festa patrimonial d’interès nacional, comença avui divendres 23 d’agost amb el pregó de Robert Rovira, arbocenc molt implicat amb la cultura popular i tradicional de Catalunya. 

En aquesta edició el pregó comptarà amb suport audiovisual, un fet novedós en l’art de fer pregons.

Robert Rovira, nascut l’any 1952  a l’Arboç ha dedicat gran part de la seva vida a l’estudi, conservació i promoció de la cultura popular i tradicional catalana, especialment el Ball de bastons. 

Escut d'or
És coautor de llibres, textos i estudis sobre aquest ball a nivell local, penedesenc i nacional que han estat publicats en diversos mitjans de comunicació. L’any 1995 va rebre l’escut d’or del Ball de Bastons de l’Arboç, com a reconeixement als 25 anys de permanència ininterrompuda dins d’aquest grup. 

Compta amb un capgròs del seguici festiu arbocenc que duu el seu nom com a representant del ball de bastons i que es va estrenar l’any 2006. També és un estudiós de la Festa Major de l’Arboç de la qual, entre el 2007 i 2008 en va fer un recull que en va sorgir un llibret, un dvd i un cd amb les diferents músiques. A més, entre d’altres, va ser promotor de la creació del Grup de Trabucaires Les Guineus de l’Arboç.

El programa de la Festa Major de l’Arboç 2019 pot consultar-se a la plana web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat . 

Mira el programa:

http://www.arbocenc.org/uploads/RESCD5320FM19.pdf

Comentarios
Multimedia Diari