Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Escola Antoni Roig de Torredembarra està d'aniversari

El centre educatiu celebra el seu 125 aniversari amb diverses activitats.

Diari de Tarragona

Whatsapp
La  setmana ha finalitzat amb espectacle d’animació musical facilitat per “En Xarxa”.

La  setmana ha finalitzat amb espectacle d’animació musical facilitat per “En Xarxa”.

L’escola Antoni Roig ha celebrat el seu 125è aniversari. Al llarg de la setmana l’alumnat ha retrobat els orígens de l’escola i del seu fundador, Antoni Roig, mitjançant treballs competencials.

S’han realitzat tallers relacionats amb la gesta per cercar nous horitzons a Amèrica i la importància dels indians pel desenvolupament del municipi al segle XIX. Fet que ha donat peu al coneixement de l’edifici del Patronat Antoni Roig, antiga seu de l’escola.

Aquest retrobament amb els orígens ha comportat viure l’escola al llarg de la història. Les vivències explicades pels pares, mares, àvies,... en les entrevistes que els han fet els nens i nenes com a exalumnes de diferents èpoques, ha suposat un major coneixement del passat del centre, dels canvis i l’evolució cap al futur.

S’han realitzat tallers de vitralls, maraques, barrets indians, jocs de coneixements, classes de ball, línies cronològiques, activitats multisensorials, murals, recerca de simbologia al cementiri municipal… i fins i tot han elaborat un documental sobre la història de l’escola i una cançó commemorativa.

La  setmana ha finalitzat amb espectacle d’animació musical facilitat per “En Xarxa” i un bon esmorzar de coca i xocolata.

A l’acte de cloenda els alumnes han fet un emotiu repàs de la història del centre i la coral “Melodies Roges” ha interpretat diverses peces. En aquest acte ens han acompanyat famílies, antics mestres i directors del centre,  els directors de les altres escoles de la vila i representants de l’Ajuntament i del Departament d’Ensenyament. Tots junts hem bufat les espelmes d’un impressionant pastís fet per l’Ampa. 

S’ha posat punt i final a la festa  amb la  interpretació de  la cançó dels alumnes de sisè que ells mateixos han creat per a l’ocasió.

Fins el proper divendres 1 de desembre a la biblioteca de l’escola es podrà visitar l’exposició “Escola Antoni Roig: un viatge al passat”. Es tracta d’un recull de fotografies i objectes d’escola que s’ha recopilat gràcies a la col·laboració d’antics alumnes i mestres de l’escola.

Temas

Comentarios

Lea También