Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La CUP reclama una 'autòpsia amb totes les condicions' per aclarir la mort de l'home de Salou

La formació exigeix investigar la 'persecució policial' contra els 'top manta' després de la defunció

ACN

Whatsapp
Foto: Ariadna Escoda

Foto: Ariadna Escoda

La CUP ha exigit que s'investigui la "persecució policial" contra els venedors ambulants després de la mort d'una persona d'origen senegalès aquest dimarts a Salou (Tarragonès) en el marc d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra aquest tipus d'activitat. A través d'un comunicat la formació ha considerat que "la repressió i la persecució no poden ser la resposta" de les institucions públiques "davant les dificultats econòmiques" que acostumen a travessar les persones que es dediquen a aquest tipus de venda. Per això han exigit que "s'aturi la repressió" en contra de "les protestes" que hi ha a l'entorn del succés, així com una "autòpsia amb totes les condicions" per aclarir les causes de la mort.

Després de mostrar el condol a la família i als companys del "treballador mort" per un succés que "era evitable", la CUP assevera que malgrat no saber-se les circumstàncies concretes de la mort es poden atribuir "directament" a les "polítiques racistes, excloents, xenòfobes i d'apartheid" que al seu parer impulsen les institucions públiques.

La CUP també afirma que en el context actual de "profunda crisi social" els delictes de propietat intel·lectual "no són cap prioritat", per la qual cosa consideren que la seva persecució respon a "pressions de potents sectors econòmics".

Després de considerar que el fet de ser immigrant afebleix les persones davant la llei, la CUP alerta que "el debat sobre els drets i les llibertats" que es produeix a Catalunya "no pot excloure el dret a la vida digna de les qui s'estableixen als Països Catalans".

Per tot plegat la formació exigeix el "ràpid aclariment dels fets i les circumstàncies" de la mort i que s'investigui la "persecució policial" que al seu parer "pateixen aquests venedors ambulants".

També reclamen que s'aturi la "repressió" a Salou "contra les protestes" per la mort i una autòpsia "amb totes les condicions" per "aclarir les circumstàncies" del succés.

Finalment la CUP reclama que "acabi la persecució dels venedors ambulants a Salou i a tota la costa" i que s'abordi "amb aquests treballadors irregulars" la manera que puguin trobar una feina "regulada, estable i digna".

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También