La Galerada de Cambrils reparteix més de 1.000 racions

Coincidint amb l'onzena edició de les Jornades de les Galeres, el Mollet del Rec de Cambrils s'omplia ahir de persones per degustar els fideus rossos amb galeres

19 mayo 2017 23:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A mig matí, les paelles de la Confraria de Pescadors de Cambrils

començaven a ocupar els seus llocs al Mollet del Rec. El motiu no era altre que la celebració de la Galerada Popular, que ahir va aconseguir repartir unes mil cent racions, segons càlculs de l’organització.

Els fideus rossos amb galeres es van repartir des de quarts de dotze fins les dues del migdia. La recepta utilitzada per l’elaboració va ser la tradicional de la Confraria. En total, es van utilitzar uns vuitanta quilos de galeres, uns noranta quilos de fideus i tres-cents litres de caldo de peix. Cada ració tenia un preu de tres euros, fet que va propiciar la seva venda. Al llarg del Mollet del Rec es van col·locar diverses taules, on els assistents van poder degustar amb tranquil·litat les seves racions. Petits i grans no es van perdre aquesta ocasió per tastar un plat característic de les cuines cambrilenques.

El bon temps va permetre que durant el matí d’ahir es duguessin a terme altres activitats purament marítimes, com és el cas de la demostració de vela llatina a càrrec de l’ARJAU i les passejades amb llagut organitzades per l’entitat Vent d’Estrop. El públic al qual estava dirigida darrera activitat era bàsicament canalla. Coincidint amb Carnaval, a més, es va celebrar el concurs de disfresses infantils al Passeig Miramar, just al costat del Mollet del Rec.

 

Valoració de les jornades

Pel gerent de la Confraria, Cisco Gil, la celebració de les Jornades de les Galeres és una molt bona promoció d’aquest producte propi de la localitat. En total, són cinquanta-quatre els restaurants i establiments gastronòmics que participen en aquesta edició, oferint un menú especial a base de galeres. Des del passat 3 de febrer fins al proper 22 del mateix mes es podran degustar aquests menús per preus molt atractius. A més, també s’ha posat en marxa el concurs De la mar als fogons, adreçat a joves cuiners. La competició acabarà el 20 de febrer amb el concurs i lliurament de guardons a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Els cuiners escollits hauran d’elaborar els seus plats davant d’un jurat des de les nou del matí fins les dues del migdia. En acabat, els guanyadors recolliran els seus premis. Fa dues setmanes, el jurat va seleccionar els semifinalistes d’aquesta edició.

La setmana vinent continuarà un programa especial on s’hi inclou una visita guiada a la Confraria de Pescadors, un tast d’olis organitzat per aquest dissabte i un tastet de pesca amb canya des d’embarcació per aquest diumenge. La primera de les iniciatives que es duran a terme serà la visita guiada a les instal·lacions de la Confraria el divendres per la tarda. Aquesta activitat permetrà als visitants entendre de primera mà què s’amaga rere la pesca de les galeres. Mentre que el curs d’iniciació de tast d’olis es durà a terme a la Cooperativa Agrícola de Cambrils a càrrec del del Centre de Desenvolupament de l’Oli, el taller de pesca amb canya tindrà lloc al Mollet del Rec i dividirà els participants en tres sessions diferents. Les sortides es faran a les 10h, 11h i 12h i tindran una durada aproximada d’una hora. Per poder participar, els interessats hauran de ser majors de deu anys. El cost d’aquesta activitat serà de cinc euros i estarà subjecta a les condicions meteorològiques.

Per a totes les activitats d’aquesta setmana, caldrà una inscripció prèvia que es pot realitzar enviant un correu electrònic amb les dades personals a l’adreça peconomica@cambrils.org.

Comentarios
Multimedia Diari