La Trobada de Bèsties de Foc, novetat de les festes de Sant Pere de Cambrils

La cita, que se celebrarà el 25 de juny, neix amb caràcter biennal i reunirà elements de foc d'arreu de Catalunya

19 mayo 2017 18:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils donarà inici demà a la Festa Major de Sant Pere, que durarà fins al 3 de juliol. Enguany destaca com a novetat la primera Trobada de Bèsties de Foc, una iniciativa impulsada des de la Colla de Diables Els Cagarrieres i que se celebrarà aquest dissabte a partir de les 20.30 h. La cita tindrà com a escenari inicial les Escales Reials del Port, on es farà la plantada de bèsties, i a les 22 h començarà el correfoc. El recorregut passarà pel passeig Marítim fins a la rotonda del Club Nàutic, passarà pel carrer Ferran Sorts i acabarà a la plaça de Mossèn Joan Batalla.

La voluntat dels organitzadors és que la trobada, que neix amb caràcter biennal, tingui continuïtat. «Esperem que duri molts anys. De moment estem contents amb la participació que tindrà en aquesta primera edició», apuntava ahir Xavi Capilla, representant dels Cagarrieres. Així, l’esdeveniment comptarà amb la presència de bèsties procedents de Sant Feliu de Codines, Castelló de la Plana, el Vendrell, Lleida, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Almoster o Perafort. la Farnaca i la Galera de Foc de Cambrils seran les amfitriones.

Revetlla al Passeig Marítim

També hi haurà canvis en la revetlla de Sant Pere del dia 28 a la nit, que passarà a tenir com escenari el Passeig Marítim. El ball anirà a càrrec de l’Orquestra Marinada, a partir de les 23 h. Seguidament hi haurà el ball jove amb el grup de versions La Factoria. L’endemà l’ambient tornarà a primera hora amb les Matinades, que s’han recuperat.

La Festa de l’Ormeig arribarà a la seva onzena edició, el dia 25, com una de les cites més tradicionals. «Una festa popular on tothom hi té cabuda, i en el marc de la qual també hi haurà mostres d’oficis antics», va matisar el vicepresident de l’Arjau de Vela Llatina, Antoni Llaveria.

L’arribada de la Flama del Canigó, la jornada castellera, el Seguici Festiu, la Revetlla Jove o l’actuació de La Nova Trinca són alguns dels protagonistes d’unes festes en què també hi haurà exposicions i espectacles infantils. Així, la VI Festa Bastonera Infantil també tindrà un paper clau, i omplirà la zona del port el 2 de juliol.

«És una programació enfocada a tothom», va dir ahir a la presentació el regidor de Cultura, Lluís Abella. I l’alcaldessa, Camí Mendoza, va apuntar que «a més de ser un esdeveniment important per als cambrilencs, serà un aparador perquè els turistes que ja ens visiten coneguin les tradicions del nostre municipi».

La informació de la Festa Major de Sant Pere es podrà descarregar a partir d’avui amb la nova aplicació Cambrils, disponible per a Andoid i IOS.

Comentarios
Multimedia Diari