La biblioteca de Cambrils ja té 20 anys

Inaugurada el 20 de gener de 1997, és hereva de l'antic equipament de La Caixa, que va obrir les portes el 31 de gener de 1956 a la plaça Marianao

19 mayo 2017 16:43 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La biblioteca pública municipal de Cambrils celebrarà el seu 20è aniversari divendres, 20 de gener, amb l’espectacle Sopa de Pedres. Moi Aznar de la companyia de teatre còmic Jomeloguisjomelo.com ha volgut retre un homenatge a Xesco Boix, animador i rondallaire, que va popularitzar el conte de Sopa de Pedres a les nostres terres.

A continuació, es lliuraran els premis als Superlectors, que s’atorguen anualment coincidint amb l’aniversari de la biblioteca, per premiar els usuaris que més documents han agafat en préstec durant l’any anterior.

L’espectacle, de 50 minuts, consisteix en una adaptació del conte que explicava Xesco Boix, que treballa els valors de la tradició oral, compartir, l’amistat, la guerra i la pau. El conte explica la història d’un soldat que arriba a un poble on hi ha hagut una guerra. La gent del poble no el rep gens bé ni tan sols li volen donar menjar. El soldat se n’empescarà una per fer veure que entre tots, compartint el poquet que tenen, se’n poden sortir.

D’aquesta manera es farà un senzill homenatge a l’aniversari d’un equipament que va agafar el relleu de la biblioteca de La Caixa, que va obrir les portes el 31 de gener de 1956 a la plaça Marianao. L’equipament cultural comparteix edifici amb el Casal Municipal de la Gent Gran, i s’accedeix pel carrer Alfons I el Cast.

Des de la seva creació ha anat evolucionant. El 2002 es van iniciar les obres d’ampliació de l’edifici i dels equipaments que alberga, que van finalitzar el 2003. El 24 de gener de 2004 es va inaugurar l’ampliació que va comportar una millora en els accessos i també l’estrena d’una nova planta.

En planta soterrani es va ubicar el dipòsit, equipat amb compactes. Aquest fet va permetre deixar lliure una sala a la primera planta, anomenada sala multimèdia i que s’usa per a diverses activitats: reunions, tallers, visites formatives, etc. i que actualment està equipat amb un canó i pissarra interactiva.

El 2008 l’horari es va modificar. Durant l’estiu es va fer jornada continuada: de dilluns a divendres i de 10 h a 14.30 h. També es va tancar l’equipament durant la segona quinzena d’agost. A partir de l’1 de setembre de 2008 es va ampliar l’horari d’obertura, a causa de les constants demandes ciutadanes. En anys successius s’ha mantingut l’horari continuat durant l’estiu i el tancament durant la segona quinzena d’agost per realitzar tasques de manteniment.

Durant el 2009 es va renovar pràcticament la totalitat del mobiliari i de l’equipament informàtic gràcies a una subvenció de la Generalitat i una aportació de l’Ajuntament. El març del 2010 es va procedir al canvi de sistema informàtic a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya així com en la política de préstec per tal d’unificar-la a tota la xarxa.

El juny del 2011 la biblioteca inicià el préstec tecnològic gràcies a una subvenció de La Caixa que va permetre la compra de 4 e-reader. A més, s’ha habilitat la sala multimèdia amb un projector i una pissarra interactiva, subvencionats per la Generalitat, i deu netbooks, cedits per l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari