Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La justícia rebutja el recurs de la capital catalan contra l'ús de la marca 'Barcelona World' a Tarragona

Actualment, però, el complex es coneix pel nom del terreny en el qual s'ubicarà: Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou

EFE

Whatsapp
El complex està previsto junt a l'autovia C-31B i PortAventura. FOTO: ROGER SEGURA

El complex està previsto junt a l'autovia C-31B i PortAventura. FOTO: ROGER SEGURA

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la reclamació de l'Ajuntament de Barcelona contra l'ús de la marca 'Barcelona World' per al macroprojecte d'oci i turisme projectat a Tarragona.

Concretament, en una sentència a la qual ha tingut accés Europa Press, el tribunal ha desestimat un recurs d'alçada del consistori barceloní contra la decisió de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques del 2013 d'autoritzar l'ús d'aquesta marca per a productes i serveis en aquest projecte.

El govern municipal, durant el mandat de Xavier Trias (CiU) i amb el suport de l'oposició, havia mostrat el seu rebuig que el macrocomplex d'oci utilitzés el nom de la capital catalana per al projecte que va sorgir com a 'pla B' del fallit intent de la Generalalitat d'instal·lar Eurovegas a Catalunya.

Ara, el TSJC considera que no es pot ordenar a l'empresa Veremonte que no usi la marca Barcelona World perquè no pot concloure's que els serveis i productes que comprenen no responguin a la iniciativa privada.

El tribunal també sosté que no s'ha acreditat que "els serveis o productes que empara la nova marca no es corresponguin amb la denominació geogràfica que inclou", recull la sentència.

Un altre argument esgrimit pel TSJC és que, malgrat reconèixer que Barcelona World té "una gran similitud" amb la marca prioritària i registrada per l'Ajuntament 'Barcelona World Barcelona Món', no considera que pugui confondre els consumidors perquè pertanyen a sectors diferents.

DIFERENTS ÀMBITS

Mentre 'Barcelona World' forma part de l'àmbit del turisme, la marca de 'Barcelona World Barcelona Món' és utilitzada per serveis científics i tecnològics, d'investigació industrial i desenvolupament d'equips informàtics, recorda la sentència.

El TSJC també ha obligat a l'Ajuntament de Barcelona al pagament dels costos del procés judicial, que xifra en 1.000 euros, tot i que el consistori encara té la possibilitat de presentar un recurs de cassació.

SITUACIÓ ACTUAL

Aquesta sentència arriba després que Veremonte s'hagi retirat del projecte, actualment liderat per la Generalitat mentre tramita la concessió de les llicències per als casinos.

Mentrestant, el complex es coneix pel nom del terreny en el qual s'ubicarà --Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou--, i seran els adjudicataris qui decidiran el nom definitiu de les instal·lacions.

De fet, la denominació ja havia patit un canvi, ja que Veremonte va canviar 'Barcelona World' per 'BCN World' per la reclamació de l'Ajuntament de la capital catalana i després que part del territori proper al macroprojecte critiqués que el nom del complex fos el de Barcelona quan s'ubicarà a la província de Tarragona.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También