L’entitat que vol repartir il·lusió

La Xarxa del Port de Cambrils està formada per més de 150 associats, tant de comerços com d’establiments de restauració, de la zona més emblemàtica del municipi

22 abril 2018 08:09 | Actualizado a 22 abril 2018 08:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El port és l’espai més emblemàtic, amb permís del Barri Antic, de Cambrils. En aquesta zona no només es concentren els turistes que visiten el municipi de la Costa Daurada, també és un dels punts on hi ha més activitat amb comerços, restaurants i bars que pràcticament obren tot l’any. 

Precisament per ajudar a dinamitzar l’espai, ara fa dos anys i mig va néixer la Xarxa del Port, una entitat que engloba tot aquest teixit comercial i gastronòmic del port amb l’objectiu de potenciar turísticament i comercialment la zona. «Vam començar aquest projecte amb la voluntat d’anar tots a l’una i fer diferents activitats per promocionar el port i els seus establiments», explica Remei Salvadó, membre de la junta. En un principi s’hi van afegir més de 100 botiguers i restauradors i des d’aleshores la xifra ha anat incrementant fins a arribar als més de 150 associats. «Som una entitat sense ànim de lucre. Els socis aporten una petita col·laboració quan s’inscriuen, però de moment no hi ha quotes anuals, funcionem amb campanyes. Sempre fem coses amb bones idees i procurem que siguin innovadores, que cridin l’atenció perquè la gent vulgui venir i comprar aquí», apunta la representant, que descriu la filosofia de l’agrupació com «moderna i dinàmica. Som la gran família del barri del port». 

L’associació organitza anualment dos projectes per Nadal i Sant Jordi. Per aquesta edició de la festa del llibre i la rosa, la Xarxa del Port ha engegat una campanya que ha tingut molta repercussió, sobretot a les xarxes socials. Del 13 al 27 d’abril, els associats venen números de la Grossa, la loteria catalana, i han decorat els seus aparadors amb una màquina d’escriure antiga. El lema de la iniciativa és ‘Aquest Sant Jordi escrivim històries al barri del port de Cambrils, i si és la teva?’. Segons apunta Salvadó, ja s’han venut 2.400 números en 54 botigues.

D’aquestes, la llibreria Torrevisca és el punt de venda oficial on els establiments poden anar a comprar els diferents bitllets per poder-los vendre. «El que busquem amb aquesta campanya és incentivar el comerç local. Tots els números són diferents i volem fomentar la il·lusió els comerciants i els clients», apunten des de l’entitat, que han aconseguit que aquesta setmana el personatge de la Grossa vingués a Cambrils i es fes fotos amb els botiguers. «Aquests dies el comerç és feliç. Els associats estan contents de poder vendre il·lusió a la gent, és un acte de generositat», diu la representant. 

A més dels números, es farà un sorteig de dos lots de llibres i dues entrades per poder anar al cicle infantil ‘Diumenges al Teatre’

Presència a les xarxes socials

L’entitat té una frase que utilitza sovint a les xarxes socials: ‘Comprar al petit comerç et fa molt gran’. De fet, quan es va crear al novembre de 2015 els impulsors es van marcar l’objectiu de fer créixer la marca #Cambrils a Facebook, Twitter i Instagram per assolir més repercussió. Paral·lelament, també s’ha fet una pàgina web on expliquen els projectes. «Ara mateix som molt actius a Instagram, hi tenim molta audiència. Publiquem bastants continguts i també és cert que la majoria d’associats tenen un compte en aquesta xarxa que és molt comercial», assegura Salvadó. 

A hores d’ara, el futur més immediat passa per seguir creixent i ampliant el projecte a la xarxa per arribar a ser una associació 3.0 que pugui evolucionar en la línia del projecte de ciutat intel·ligent -‘Smart City’- que impulsa des de fa temps l’Ajuntament de Cambrils. Per poder aconseguir totes aquestes fites, la Xarxa del Port compta amb el suport de les regidories de Promoció Econòmica i Turisme. «Sempre estan oberts a donar-nos un cop de mà. L’oferta comercial al barri del port és molt bona», apunta. 

Previsions optimistes

Els comerciants afronten la temporada turística amb il·lusió i moltes ganes. Salvadó explica que per Setmana Santa ha vingut força gent i que s’ha recuperat el turisme francès i belga, que és molt familiar. «Tenim esperances que aquest estiu sigui millor que el de l’any passat. Tenim unes expectatives molt bones, tant a les botigues com als restaurants, que ara es troben immersos en les Jornades dels Fideus Rossos, que els  funcionen molt bé», manifesta la representant. 

Comentarios
Multimedia Diari