Más de Costa

Lluís Suñé contraataca i es planteja querellar-se contra la Junta d'Extremadura

El regidor de Torredembarra, denunciat per ultratge a aquesta comunitat autònoma, serà jutjat el 17 de febrer al jutjat penal de Tarragona

ACN

Whatsapp
Una trentena de persones amb cartells s'han concentrat davant els jutjats demanant l'absolució de Suñé. Foto: ACN

Una trentena de persones amb cartells s'han concentrat davant els jutjats demanant l'absolució de Suñé. Foto: ACN

El regidor de Torredembarra denunciat per ultratge a la nació vol pagar amb la mateixa moneda als que l'han portat a judici. Lluís Suñé es planteja denunciar Guillermo Fernández Vara i José Antonio Monago, expresident i actual president de la Junta d'Extremadura, per un cas "polititzat" i "sense sentit". De fet, la part denunciant han anat rebaixant la petició de pena -d'un any de presó s'ha reduït a una multa. El cas es remunta al 2008 quan Suñé va publicar al seu blog una imatge irònica en relació a l'espoli fiscal. Sis anys i mig després, Suñé ha entrat aquest dijous al jutjat penal de Tarragona per fixar la data del judici, que serà el 17 de febrer. Una trentena de concentrats li han donat suport.

Carregats amb cartells reclamant l'absolució de Suñé, aquest grup s'ha concentrat a les portes dels jutjats minuts abans de l'arribada del regidor. Amb posat molt confiat, relaxat i somrient, Suñé, acompanyat del seu advocat, ha entrat a les deu del matí al jutjat penal número 3 per a les diligències prèvies de la vista oral, que se celebrarà al mateix jutjat el pròxim 17 de febrer a tres quarts d'onze del matí. En un tràmit molt ràpid, Suñé i el seu advocat s'han negat a tancar el cas amb un acord, i per tant, sene consens, el judici tira endavant.

"No sé què estic fent aquí, espero que acabarà amb zero penalitzacions perquè no he fet res", ha declarat Suñé. "Qualsevol jutge o advocat coincideix que aquest dijous no hi ha motius per estar a les portes d'un jutjat i haver passat aquest calvari per haver ironitzat sobre les balances fiscals; aquell 2008 vaig haver de viure amb protecció", ha afegit. El seu advocat, Eusebi Campdepadrós, ha afegit que el cas s'arrossega fa sis anys i mig per la "persistència" de la Junta d'Extremadura. La Fiscalia, en no veure-hi motius, finalment no va presentar acusació.

"La mateixa Junta ha anat rebaixant la qualificació, a l'inici deia dos anys de presó, després un i ara una multa -de 12 mesos-; mantenir aquest judici no té absolutament cap sentit, és una utilització barroerament política de les institucions judicials i un exemple més que la llibertat d'expressió cal defensar-la encara sempre a tot arreu", ha declarat l'advocat, convençut que el procés judicial quedarà en no res perquè "és totalment improcedent". La defensa de Suñé vol que Fernández Vara i Monago declarin en el judici, una decisió que dependrà del jutge.

Els fets es remunten al 2008, quan Suñé, en el seu blog personal, va publicar un comentari sobre les balances fiscals. Va aprofitar una imatge d'Internet de dues nenes amb parracs i va afegir-hi el titular 'Apadrina un nen extremeny per 1.000 euros al mes'. La difusió d'aquesta entrada del blog en diversos mitjans de comunicació va provocar que la Junta d'Extremadura presentés una querella per 'ultratjar el poble d'Extremadura'. La querella es basava en l'article 543 del Codi Penal, que castiga 'a qui ultratgi o ofengui Espanya o les comunitats autònomes'.

El regidor va esborrar-ho i va demanar perdó, però la denúncia no es va retirar. "La ironia, com diu el mateix fiscal, és una eina legítima, i aquell missatge no anava dirigit contra ningú, sinó al model injust de finançament de Catalunya i contra una classe política espanyola que se'n reia del poble català", es justifica Suñé. "Ara em plantejo presentar algun tipus de demanda o querella contra les persones que, en el seu moment, per generar-se més valentia política davant els seus, van presentar-me una querella i van posar-me una diana al cap", adverteix.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También