Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Millorar el català a través de Ràdio l'Hospitalet

“Espurnes... de llengua”, el programa radiofònic del Servei Comarcal del Baix Camp, va començar el 29 de gener

Diari de Tarragona

Whatsapp
Firma de l'acord per potenciar el català a l'emissora municipal.

Firma de l'acord per potenciar el català a l'emissora municipal.

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, a través del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, ha signat un acord de col·laboració amb el Patronat Municipal de Mitjans de Comunicació de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per tirar endavant un programa radiofònic setmanal.

Aquesta nova secció, “Espurnes... de llengua”, és un espai distret, amè i de pocs minuts en què es parla de llengua: de les novetats de la Nova Gramàtica i de paraules que no són apropiades o genuïnes de la llengua catalana.

També s’introduiran apunts gramaticals (pronoms febles, relatius, verbs...) i es descobrirà l’origen d’algunes tradicions catalanes. Així mateix es recolliran els dubtes i els suggeriments dels oients que, si són d’interès general, es comentaran en el programa següent i no es descarta alguna intervenció puntual dels oients, si algun dels programes és en directe.

“Espurnes... de llengua”, programa que conduirà la responsable del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, amb la col·laboració d’Estrella Botello, s’emet per Ràdio l’Hospitalet de l’Infant els dilluns a partir de les 12 h.

La presidenta del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, Maria Dolors Sardà s’ha reunit amb la vicepresidenta del Patronat Municipal de Mitjans de Comunicació de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Cristina Borràs, per signar el conveni que compromet totes dues parts a preparar el material i l’enregistrament d’aquest programa.

Aquest conveni és el resultat de la col·laboració que el Servei Comarcal de Català del Baix Camp, adscrit al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, manté des de fa uns anys amb l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a fi de fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat.

Temas

Comentarios

Lea También