Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Mont-roig del Camp promou l’educació ambiental a les escoles del municipi

Es tracta d’un programa que ha permès treballar els conceptes de reutilització de materials, recollida selectiva de residus i respecte al medi natural i urbà.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Alumnes de l'escola Mare de Déu de la Roca.

Alumnes de l'escola Mare de Déu de la Roca.

La regidoria de Residus de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través del Pla de prevenció de residus, ha posat en marxa diverses actuacions encaminades a reduir-ne el volum i a conscienciar a la ciutadania de la importància de l’economia circular. Una de les principals accions que s’ha dut a terme els darrers mesos ha estat un programa d’educació ambiental a les escoles Mare de Déu de la Roca, Marcel·lí Esquius i Joan Miró.

Mont-roig-Escola
Escola Joan Miró de Miami Platja.


Durant el curs 2016-2017 s’han realitzat un total de 48 activitats, una per cada classe, de les 3 escoles del municipi. Adaptades segons les edats dels nens i nenes, l’objectiu ha estat sensibilitzar als alumnes de la importància de generar el mínim de residu possible, tant a casa com a l’escola, conèixer la correcta gestió dels residus municipals i promoure’n la seva prevenció.

Mont-roig Escola
Escola Mare de Déu de la Roca, a Mont-roig del Camp.

Els alumnes han treballat amb material reciclat

Els tallers que s’han realitzat han permès treballar els conceptes de reutilització de materials, recollida selectiva de residus i respecte al medi natural i urbà. Així, per exemple, s’han elaborat flors a partir d’una ouera de cartró, bestioles amb gots de plàstic d’un sol ús, un moneder a partir d’un envàs tipus tetrabrik o uns estalvis per a l’olla, entre d’altres.

El programa d’educació ambiental s’ha dut a terme a través de l’empresa Limonium i ha tingut un cost de 5.236 euros. Es pretén que aquesta iniciativa tingui caràcter anual per tal de conscienciar als nens i nenes de la importància de la prevenció i resolució dels problemes ambientals. Tot plegat per arribar a l’objectiu últim: la millora de la qualitat de vida en base a un desenvolupament més sostenible.

Temas

Comentarios

Lea También