Más de Costa

¿Què us agrada més: avinguda Príncep d'Espanya o de la Diversitat?

L’equip de govern de Mont-roig del Camp portarà al plenari el canvi de nom d'aquesta artèria urbana situada al nucli de Miami Platja

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Aj. Mont-roig

FOTO: Aj. Mont-roig

Coincidint amb la celebració internacional del 28 de juny, Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual, l’equip de govern de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha donat a conèixer que portarà al debat del pròxim ple, el canvi de nom de l’avinguda de Príncep d’Espanya per avinguda de la Diversitat. Es tracta d’una iniciativa en pro de la igualtat i llibertat afectivo-sexual i que se suma a altres propostes que el consistori està duent a terme per donar visibilitat al col·lectiu  LGTBIQ+.

Origen franquista del topònim Príncep d’Espanya

Arran d’una petició veïnal en què s’afirmava que el nom Príncep d’Espanya, de l’Avinguda de Miami Platja, era un topònim que feia al·lusió a la dictadura franquista, l’Ajuntament va consultar a la Direcció General de la Memòria Democràtica que va confirmar que el títol de Príncep d’Espanya correspon a una distinció creada per la dictadura franquista el 1969, emparant‐se en la "Ley de Sucesión" de 1947 i que, per tant, no és un títol històric de la monarquia.

En aquest sentit, la Llei de Memòria Històrica 52/2007, de 26 de desembre, faculta a les administracions públiques perquè preguin les mesures oportunes per retirar elements o mencions commemoratives d’exaltació del franquisme, com és el cas del títol Príncep d’Espanya.

És per aquest motiu que des de l’equip de govern es creu en la necessitat d’eliminar els vestigis de la dictadura franquista dels carrers i places del municipi i apostar per una toponímia inclusiva i democratitzadora que mostri els valors d’igualtat que han de regir el segle XXI. Per això, i aprofitant la commemoració del dia 28 de juny, dia de l’Orgull LGTBI es proposa el canvi de nom per el de l’Avinguda de la Diversitat. Però la reivindicació de la diversitat va molt enllà de la identitat de gènere i orientació sexual, es vol reivindicar la diversitat cultural i social que respon a la realitat que presenta el municipi i la societat que hi viu.

Altres accions per donar visibilitat al dia

També per tal de donar visibilitat a aquest dia, l’Ajuntament es suma a la iniciativa de molts municipis d’introduir la bandera LGTBIQ+ entre els elements urbans. És per això que es guarniran els fanals de les principals artèries del municipi (l’Avinguda Catalunya a Mont-roig i l’Avinguda Barcelona, Príncep d’Espanya i l’Avinguda Gil i Vernet a Miami Platja). Cal recordar que no és la primera vegada que es duen accions d’aquest tipus, doncs fa un parell d’anys ja es van pintar diversos bancs amb els colors que identifiquen al col·lectiu LGBTBIQ+.

Temas

Comentarios

Lea También