Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Roda de Berà celebra el Dia Mundial de la Poesia

Marc Granell ha estat l’autor escollit enguany per escriure “La poesia”, obra central de la diada, traduïda a trenta llengües diferents

Diari de Tarragona

Whatsapp

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística i de diverses entitats públiques i privades, impulsa cada any la celebració d’una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i a través de les xarxes arreu dels territoris de parla catalana.

En el marc d’aquesta edició es va escollir el poeta valencià Marc Granell per escriure “La poesia”, peça central del Dia Mundial de la Poesia, traduïda en aquesta ocasió a una trentena d’idiomes.

La Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca de Roda de Berà porta uns anys adherint-s’hi organitzant una lectura multitudinària de poemes, a càrrec de voluntaris i veïns i veïnes del poble, la qual va tenir lloc ahir a la tarda, a partir de les sis, amb la presència d’un gran nombre de persones de totes les edats i diferents nacionalitats.

Després de la presentació de Sònia Camí, la primera en llegir “La poesia” de Granell va ser la regidora Teresa Ferré, en aquest cas en castellà. La van seguir prop d’una vintena de nens i nenes del Centre Obert Municipal amb poemes escrits per ells mateixos, i una trentena de voluntaris que van llegir una diversitat de poemes escollits per ells mateixos així com l’obra de Marc Granell en quítxua, ucraïnès, anglès, àrab, francès, gallec, italià, llatí, neerlandès, polac, occità, alemany, rus, i, finalment, en català, a càrrec de l’alcalde Pere Virgili, qui també va recitar “Venim del nord, venim del sud”, de Lluís Llach.

Temas

Comentarios

Lea También