Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Salou dedica la cursa 5K a la lluita contra la violència masclista

L’esdeveniment es durà a terme al municipi el proper 14 d’abril dins la plataforma Mitja Marató de Salou  i les inscripcions es podran fer via online i  presencialment

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto: Lluís Milián

Foto: Lluís Milián

La regidoria de Benestar i Serveis Socials de l’Ajuntament de Salou ha decidit dedicar la cursa 5K de la Mitja Marató a la lluita contra la violència masclista, que es durà a terme al municipi el dia 14 d’abril.

Per tant, gràcies a la col·laboració de l'organització de la 5K, en aquesta edició la cursa estarà dedicada a aquesta causa, d’una manera més dinàmica i lúdica, al marge de les accions que ja es duen a terme durant tot l’any i amb especial èmfasi el 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista.

Cal destacar que, segons xifres oficials  confirmades pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, l’any 2017 va finalitzar amb una xifra de 56 assassinats per violència masclista, 49 dones i 8 menors, convertint-se en l’any  amb més víctimes menors  des que es registren els assassinats per violència masclista; tot i que es calcula que la xifra estaria prop del centenar de víctimes; donat que existeixen assassinats que es produeixen en circumstàncies més dubtoses, i segueixen en estudi per part d’aquest organisme públic. Aquest any 2018, 8 són dones que han estat assassinades.

La regidora de l’àrea, Estela Baeza, ha volgut destacar que “creiem que la plataforma que ofereix Mitja Marató & la 5K de Salou és ideal per dur a terme accions transversals de conscienciació entre diferents departaments contra la violència masclista”, i ha afegit que “com Ajuntament i com a municipi tenim molt clar que la lluita contra la violència masclista no pot aturar-se, i també clara la necessitat de visibilitat que aquesta xacra no és un problema de dones, sinó un problema de tota la societat, on tots i totes hem de lluitar diàriament i conjuntament per eradicar-la".  

Prèviament al tret de sortida, l’Ajuntament de Salou traurà una lona amb el lema "Salou diu no a la violència masclista", per recordar el missatge que vol expressar la 5K. La cursa iniciarà a les 18h davant el monument de Jaume I, passant posteriorment pel Passeig Jaume I, carrer de Carles Buïgas i carrer de Brussel·les, fins recórrer de nou el Passeig Jaume I. L’itinerari finalitzarà en arribar a la meta situada al mateix punt de sortida.

Les inscripcions es podran fer via online a la pàgina web www.mitjadesalou.com/inscripciones.html o presencialment a la botiga La Roca Foradada i a Decathlon Vilaseca, de dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 17h a 20h, fins el dilluns 9 d’abril a les 23:59h o fins arribar al màxim d’inscrits.

Temas

Comentarios

Lea También