Salou i Vila-seca comencen a implantar la telelectura dels comptadors d'aigua

El sistema intel·ligent està gestionat per la Mancomunitat de Recursos Hídrics

ACN

Whatsapp
Foto: DT

Foto: DT

Les poblacions de Salou i Vila-seca (Tarragonès) han començat a implantar la telelectura dels comptadors d'aigua en cinc àrees dels seus municipis perquè els consumidors puguin conèixer el seu consum en temps real. Aquest sistema intel·ligent està gestionat per la Mancomunitat de Recursos Hídrics, l'ens que presta el servei d'aigua potable de forma conjunta a tots dos municipis. La telelectura s'ha implantat de manera experimental a les zones de Covamar, Mirador de Salou i Xalets de Salou i al barri de la Plana i Polígon Alba de Vila-seca, a més de PortAventura i Lumine. Actualment, el sistema està implantat en un miler de domicilis i es preveu que s'hagi estès a totes les llars en uns deu anys.

La telelectura és un sistema de lectura de comptadors a distància, que facilita al client el seu consum d'aigua en qualsevol moment. Mitjançant l'oficina virtual de SOREA, l'usuari pot controlar la seva despesa d'aigua, així com configurar alarmes que avisin en cas que se superi un consum, o detectar una possible fuita. Es potencia així, la informació al client, afavorint l'ús responsable i l'estalvi d'aigua.

Els comptadors es comuniquen a través de radiofreqüència amb diversos concentradors instal·lats al municipi, que són els encarregats d'enviar la informació via GPRS a les estacions centrals. El sistema millora la qualitat de la lectura resolent els accessos difícils, respectant la privacitat del client i minimitzant el número de comptadors no llegits i possibles errors de lectura. A més permet conèixer qui, com i quan s'està utilitzant el recurs hídric, fet que permet realitzar una gestió molt més eficient de la xarxa.

El servei d'aigua potable de Salou i de Vila-seca es presta de forma conjunta mitjançant la Mancomunitat de Recursos Hídrics, que va prendre la decisió d'implantar progressivament la telelectura a tota la població, una vegada vist l'èxit del sistema.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También