Salou recupera la calma

Després dels aldarulls de dimarts i de la manifestació, ja més tranquila, d'ahir; avui s'ha celebrat al municipi una junta local extraordinària de seguretat. Recupera aquí tota la informació que han generat els fets (fotos, àudios i videos)

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salou ha recuperat la normalitat d'un mes d'agost després de dues jornades amb violència, tensió, nervis i manifestacions.

Tot va esclatar dimarts, quan un operatiu dels Mossos en contra del 'Top Manta' en tres domicilis de la localitat va acabar amb la mort d'un home senegalès de 50 anys, que va caure del balcó de casa seva. Membres de la comunitat senegalesa van acusar els agents d'haver-lo llençat, però el cos policial assegura que no hi va haver cap tipus de contacte físic entre els agents i la víctima. La familia i diverses entitats van denunciar els fets.

Això va provocar concentracions de la comunitat senegalesa davant la casa del mort, a la plaça Sant Jordi, que van acabar amb agressions cap als Mossos, que van respondre amb càrregues policials. Els aldarulls van durar més de 9 hores i fins i tot es va haver de tallar la circulació ferroviària durant bona part d'aquest temps.

 

Manifestacions i compareixences

Aquest dimecres, unes 150 persones del col·lectiu senegalès es van manifestar al matí a Salou (i a la tarda unes 40 més a Tarragona) per demanar 'justícia' i que s'obrís una investigació independent per esclarir el què va passar. Una petició que va ser atesa pel departament d'Interior, que es va ratificar en la versió inicial en una compareixença del conseller Jordi Jané a Salou. Jané també va explicar detalls de l'operatiu i va assenyalar que hi ha dos testimonis civils que confirmen el què apuntaven els Mossos, a banda de detallar tot l'operatiu policial a Salou en l'operació contra el 'Top Manta'. A més, el conseller ha anunciat que ha sol·licitat comparèixer, a petició pròpia, a la Diputació Permanent del Parlament per donar explicacions de l'operatiu policial.

Tot i això, hi ha veus, com la familia de la víctima, que mostren dubtes amb les explicacions oficials donades. També amb el paper de la secretaria judicial o amb la no existència del video de l'operatiu dels agents.

Els fets de Salou han provocat les reaccions de partits polítics, entitats socials, el Síndic de Greuges i sindicats de Mossos, que consideren que no s'hauria d'haver mediat amb els senegalesos.

 

Junta extraordinària

Aquest dijous al matí s'ha celebrat a Salou una junta local extraordinària de seguretat, per analitzar els fets succeïts durant les dues jornades i dibuixar el camí a seguir en el futur de cara a evitar que es repeteixin episodis com aquests a la localitat. En la reunió, que es realitza a petició de l'alcalde de Salou Pere Granados, hi han assistit comandaments dels Mossos, així com de responsables d'altres cossos policials com la Guardia Civil, la Policia Nacional o la Policia Local de Salou. També hi han participat l'alcalde de la localitat, regidors del consistori i el conseller d'Interior, Jordi Jané.

La reunió ha servit per valorar els fets dels darrers dies a Salou i coordinar la col·laboració entre els diferents estaments policials i administratius de cara al futur. Tot i això, no s'han acordat mesures extraordinàries.

El director general dels Mossos, Albert Batlle, ha explicat que els Mossos han conclòs que els protocols d'actuació en operatius com el de les entrades en domicilis com els que es van fer aquest dimarts "estan bé i no s'han de revisar". Batlle ha recordat que el cos policial realitza moltes actuacions d'aquest tipus, sense que hi hagi incidents.

Comentarios
Multimedia Diari