Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Salou s’incorpora als municipis que tenen el títol de Viles Florides

La capital de la Costa Daurada vol presumir també dels seus espais verds, on el Jardí Botànic és un dels seus principals exponents

redacció

Whatsapp
El rètol distintiu ja està col·locat a la ciutat per remarcar que forma part d’aqueste viles de Catalunya. Foto: dt

El rètol distintiu ja està col·locat a la ciutat per remarcar que forma part d’aqueste viles de Catalunya. Foto: dt

El municipi de Salou s’incorpora aquest mes de juliol al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. 
Amb aquest, ja són 118 municipis a tot Catalunya que formen part d’aquest moviment. Salou és el quart municipi de la comarca del Tarragonès en sumar-se al projecte Viles Florides.
La motivació de Salou per ser Vila Florida és la de posar en valor la tasca de conservació i implantació de les zones verdes del municipi, com ha destacat la regidora de Manteniment de Ciutat, María José Rodríguez: «Com a localitat turística sempre hem tingut clar que el verd és la pell del municipi i cal cuidar-lo i millorar-lo, apostant per criteris sostenibles en la creació i manteniment dels espais verds, en línia social d’utilització de la jardineria en benefici de col·lectius desafavorits, i en una línia de participació ciutadana per fer se els espais cada cop més seus».

Riquesa natural
Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu del parcs i jardins.

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement de Viles Florides és en l’àmbit de l’administració pública local.
Actualment hi ha a Catalunya 86 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

De forma anual s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a Viles Florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la pròpia organització.
Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus o la qualitat de mobiliari urbà.
A banda de les Viles Florides, el projecte pretén la participació i la implicació ciutadana fomentant la participació de tot aquell particular, empresa o institució que promoguin la sensibilitat ambiental i paisatgística i que treballin per a la conservació i difusió del patrimoni vegetal des del seu àmbit.

Temas

Comentarios

Lea También