Torna la Festa Major de Sant Martí amb 70 actes repartits en tres setmanes

Oficialment el tret de sortida havia de ser ahir al vespre amb el pronunciament del pregó, però l’Ajuntament va suspendre els actes programats per al dia en senyal de rebuig per l’empresonament dels consellers de la Generalitat

04 noviembre 2017 16:59 | Actualizado a 04 noviembre 2017 17:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major de Sant Martí ja és perceptible a les places i carrers d’Altafulla. Celebrats ja alguns actes previs, oficialment el tret de sortida havia de ser ahir al vespre amb el pronunciament del pregó a càrrec de la doctora en Història Medieval, professora universitària i col·laboradora de l’Arxiu Històric de Tarragona Montserrat Sanmartí.

No va ser així i l’Ajuntament va suspendre tots els actes programats per al dia d’ahir, entre ells el pregó, en senyal de rebuig per l’empresonament dels consellers de la Generalitat. El pregó tindrà lloc avui, un cop acabi la cercavila, mentre que els altres actes programats s’aniran celebrant al llarg d’aquests dies.

Contràriament, ahir a les set de la tarda, va tenir lloc una concentració a la plaça del Pou en senyal de protesta pels fets esmentats.
Tres setmanes amb un reguitzell d’actes de tota mena –una setantena aproximadament– fan que la festa major d’Altafulla destaqui per un ric component multicultural «tot i mantenir la seva personalitat tradicional» afirma Montse Castellarnau, regidora de Festes de l’Ajuntament d’Altafulla.

La responsable de Festes assegura que no tots els municipis «poden exhibir la nostra quantitat d’actes amb un important pes del folklore català i local; aquest fet diferencial no ens deté per atrevir-nos a organitzar coses noves».

Com diu l’alcalde d’Altafulla Fèlix Alonso, fora del període turístic o vacacional, són moltes les persones que visiten la vila per compartir «unes festes d’ànima endins», que contenen una munió «d’actes tradicionals, nostrats, però també experimentals», que la fan possible l’Ajuntament amb la col·laboració inestimable d’altres institucions, entitats i particulars.

D’aquesta manera hom podrà gaudir d’actes tan variats com castells, baixada de trastos, bastons i sardanes, rues, cercaviles amb gegants, nans, diables i grallers, rutes a peu, esmorzars populars, esports, música de jazz, pop, cant coral, música clàssica, revetlles, exposicions de pintura i artesania, xerrades de divulgació i lectura. En destaca la presentació del tercer disc Equilibri del grup de folk, pop i caçó d’autor, Blaumut, el dia 11.

Enguany hi ha una decidida aposta pel teatre, amb l’Orgasamos de demà, diumenge, amb Roger Pera i Mònica Pérez. I també l’estrena de l’obra Pla de Xoc, de Joan Maria Vidal, amb representacions els dies 18 i 19.

No poden deixar de mencionar la tradicional rua de Sant Martí del dia 11, a les set de la tarda, amb la representació de la llegenda de Sant Martí, el cavaller que serà acompanyat de la mainada amb els seus fanalets, i la posterior degustació del pastís de la capa del sant.

Comentarios
Multimedia Diari