Torredembarra atén enguany 15 dones que pateixen o han patit violència masclista

La Policia Local ha constatat que de finals de novembre de 2020 i fins a la data actual, s’han produït un total de 8 denúncies

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Anna F.-Aj. Torredembarra

FOTO: Anna F.-Aj. Torredembarra

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Torredembarra (SIAD) ha atès un total de 37 dones des de l’1 de gener fins al 15 de novembre d’enguany, de les quals un 40 % (15 casos, enfront dels 49 del 2020 per aquestes dates) pateixen o han patit algun tipus de violència masclista.

La gran majoria, 14 dones, la violència l’han patit en l’àmbit de la parella i en 1 cas, en l’àmbit familiar. Pel que fa a la tipologia d’abusos, en tots els 15 casos les dones han patit o pateixen violència psicològica, en 7 casos també violència física i en 7 casos més, violència econòmica. Malgrat aquestes dades, de les 15 dones ateses en situació de violència masclista, només 2 dones han denunciat el seu agressor.

La resta de dones ateses al SIAD (22) han estat per diferents problemàtiques com problemes de relació familiar, separacions i conflictes de parella, problemes per custòdia de filles/fills, processos de dol, sobrecàrrega i estrès emocional com a cuidadora, estat de solitud, problemes d’autoestima i estats ansiosos-depressius, associats a les problemàtiques descrites. Les problemàtiques descrites no són excloents i es poden donar combinades, en alguns casos, conjuntament amb violència masclista.

FOTO: Anna F.-Aj. Torredembarra


La pandèmia per la covid-19 ha suposat per a moltes dones, en general, un període de major estrès per sobrecàrrega i més dificultats per compaginar treball i cura de la família, sobretot en els casos de monoparentalitat; i, també, en les situacions de violència masclista una major vulnerabilitat de les dones que es van veure confinades amb la seva parella agressora. Tot això ha tingut repercussions a nivell emocional per a les dones i ha incidit en un agreujament de símptomes en alguns casos. L’estat de solitud també s’ha vist incrementat en algunes dones durant el confinament i les restriccions imposades per la covid-19.

En relació a les denúncies, la Policia Local de Torredembarra ha constatat que de finals de novembre de 2020 i fins a la data actual, s’han produït un total de 8 denúncies (quan de gener a octubre de 2020 en va ser 12), de les quals 2 han comportat agressió física. Es considera que moltes dones no denuncien la situació de violència masclista que pateixen.

La regidora d’Acció Social, Marga Rovira, ha explicat que la disminució dels casos tractats al SIAD no és cap indicador de millora perquè la violència masclista continua. En aquest sentit, ha animat les dones a demanar ajuda i denunciar. En el mateix sentit, s’ha expressat la sergent de la Policia Local de Torredembarra Maite Tovar, indicant que les dades de disminució en el nombre de denúncies no són representatives de la realitat.

Temas

Comentarios

Lea También