Más de Costa

Torredembarra oferirà un nou curs de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo

La formació, única a Catalunya, està dirigida a joves de 16 a 21 anys que no tenen els estudis de la ESO 

Carmina Marsinach

Whatsapp
El regidor d'Ensenyament Jordi Solé, la directora de l'INS Ramon de la Torre, Cristina Fernández i l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira avui durant la presentació dels estudis. FOTO: CEDIDA

El regidor d'Ensenyament Jordi Solé, la directora de l'INS Ramon de la Torre, Cristina Fernández i l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira avui durant la presentació dels estudis. FOTO: CEDIDA

L’Institut Ramon de la Torre oferirà a partir del setembre un nou curs d’Auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo. Es tracta d’una formació única a Catalunya que s’emmarca en el Programa de Formació i Inserció (PFI) i va dirigida a joves d’entre 16 a 21 que hagin deixat els estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) sense obtenir-ne el títol.  

Els estudis consistiran a realitzar operacions auxiliars de reparacions d’elements estructurals i aparells, de protecció i embelliment de superfícies, tant en embarcacions esportives com d’esbarjo. També es treballaran les normes de prevenció de riscos laborals així com la protecció del medi ambient. 

La directora del centre, Cristina Fernández, ha explicat avui durant la presentació del curs que és un gran repte perquè “són uns estudis únics a tota Catalunya però ens ho prenem amb molta il·lusió” i ha recordat que el 80% d’alumnes de programes de PFI tenen èxit: “Fan molt bona feina, ja que és una manera de recuperar aquells alumnes que no es veuen amb la voluntat de tenir el graduat d’ESO i és una molt bona oportunitat per a ells”. 

En aquest sentit, l’alcalde Eduard Rovira, ha exposat que havien detectat que aquesta feina es duia a terme sense una formació professional i per tant els treballadors no acabaven de tenir una especialització. Per la seva banda, el regidor d’Ensenyament, Jordi Solé, ha senyalat que serà “una nova eina per a nois i noies que vulguin tenir una especialització molt concreta”.

Amb aquest curs els alumnes podran accedir a diferents llocs de feina com a auxiliar de fuster de ribera, auxiliar de pintor/a d’embarcacions, auxiliar de manteniment d’elements de plàstic reforçat amb fibra  o auxiliar de manteniment d’aparells d’embarcacions. 

Potenciar el Port Esportiu

Rovira ha explicat que feia temps que buscaven poder impartir uns estudis relacionats amb la nàutica per “potenciar el Port Esportiu i portar un cicle diferent dels estàndards que hi sol haver als instituts de Torredembarra”.

Cal recordar que a Cambrils el curs vinent també s’oferirà el primer Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo del Camp de Tarragona a l’Institut Ramon Berenguer IV. “El que hem fet nosaltres és acompanyar una mica aquest projecte de Cambrils a un nivell inferior, ja que no tenim tanta indústria d’aquest estil a la Torre”, explica Rovira.

El curs d’Auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo tindrà una durada d’un any i permetrà als alumnes seguir estudiant i els donarà l’oportunitat d’accedir a Cicles Formatius de Grau Mitjà. 

Preinscripcions obertes del 13 al 24 de maig 

Les preinscripcions estaran obertes del 13 al 24 de maig i s’hauran de dur a terme de forma presencial a la secretaria del centre de les 09.00 a les 16.00 hores. Depenent dels alumnes inscrits l’INS realitzarà entrevistes per tal de seleccionar aquells que tinguin més “voluntat i il·lusió”, va detallar la directora del centre. Perquè es pugui impartir, el curs haurà de tenir un mínim de 9 alumnes i un màxim de 15 amb la voluntat d’oferir una atenció personalitzada als joves. 

Ara l’Ajuntament està en converses amb el Port perquè els alumnes puguin fer les pràctiques en aquestes instal·lacions del municipi. 

La voluntat de l’INS Ramon de la Torre és poder ampliar l’oferta formativa en un futur amb un nou Cicle Formatiu del mateix àmbit. 

Temas

Comentarios

Lea También