Turisme: camí de Mestral, entre mar i muntanya

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip creen una ruta turística pròpia per donar a conèixer la marca turística i el territori. Té 67,5 km i és de dificultat mitjana

01 mayo 2019 17:50 | Actualizado a 13 junio 2019 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Durant el dia d’ahir es va dur a terme la presentació del nou projecte turístic de les Terres de Mestral, la marca amb què es promocionen conjuntament els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip. 

El projecte consisteix en la realització d’una ruta atractiva de senderisme que compta amb 4 etapes, en les quals s’ofereix «una espectacular combinació de mar i muntanya amb panoràmiques infinites al territori, una zona de petits pobles d’interior i de costa que conserven l’essència d’una ruralitat ben viva».

Aquest producte ofereix una ruta de mitja muntanya, de 67,5k km, no compta amb unes grans dificultats tècniques, però tampoc es apropiada pels principiants. 

En alguns dels trams d’algunes excursions, s’hi troben diferents desnivells positius acumulats i un terreny amb pendent en algun tram de la ruta.

La finalitat principal de l’elaboració de diferents etapes és que permet als caminants la possibilitat de tria de diverses opcions.

Entre elles hi trobem la ruta completa, que compta amb una durada de 4 dies i està enfocada a gaudir de tot el recorregut, caminant de poble en poble i d’allotjament en allotjament. 

Amb aquesta nova proposta turística es vol donar a conèixer el territori de les Terres de Mestral, afavorint la seva activitat econòmica i atraient nous públics i segments del mercat.

Aquest producte podria provocar una millora de la competitivitat de la destinació i acabar amb l’estacionalització de la temporada turística. Amb aquest darrer objectiu, precisament, el “Camí de Mestral” es comercialitzarà durant aquests dos períodes: de març a juny; i de setembre a desembre.

Des de l’organització es vol destacar alguns dels protagonistes principals d’aquesta ruta, com són la cuina local, els pobles pintorescs, els camins antics, la platja, els paisatges verges, l’oferta cultural i l’espai natural protegit.

Durant la presentació es va remarcar que el “Camí de Mestral” és fruit d’un procés de treball coordinat entre el sector públic i privat del territori que es va iniciar l’any 2016 i s’emmarca en el Pla estratègic de desenvolupament econòmic local de la MIDIT.

Dins de la seva estratègia de promoció de la Ruta, la Mancomunitat ha contactat ja amb diversos touroperadors turístics que s’han interessat pel producte i l’ha promocionat ja en diverses fires turístiques europees. 

Es vol promocionar aquest producte turístic arrèu del continent europeu, ja que es creu que compta amb la capacitat de captar excursionistes estrangers, a més a més dels nacionals.

L’acte de presentació es va dur a terme al Casal Municipal de Pratdip i va ser presentada per David Esteller, Tourislab, Izaskun Cendegui, coordinadora de la Mancomunitat i Meritxell Omella, directora de l’empresa Brogit Guiatges, que s’encarregarà del desenvolupament del producte.

Comentarios
Multimedia Diari