Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un mestre absolt d'assetjament lamenta la "criminalització" dels docents

El professor alerta que hi ha famílies que es "pugen al carro" amb denúncies falses per cobrar indemnitzacions

ACN

Whatsapp
Cristian B.G. Foto: ACN

Cristian B.G. Foto: ACN

Cristian B.G, de 25 anys i veí del Vendrell, ha estat absolt d'assetjament a menors. El cas es remunta a l'octubre de 2014, quan un menor de Terrassa va denunciar que havia estat assetjat sexualment a través d'un perfil fals de facebook. Les primeres proves apuntaven al mestre del Vendrell, però posteriorment s'ha demostrat que era innocent. Cristian lamenta ara en una entrevista a l'ACN que els docents estan "criminalitzats" perquè estan "en contacte amb els nens permanentment". Per aquest motiu, demana mesures per "protegir" la professió i obre la porta a que, per exemple, es puguin instal·lar càmeres de seguretat a les aules. Alhora, davant l'aparició de nous casos mediàtics d'assetjament, alerta que poden haver famílies que es fan passar per víctimes només per "sumar-se al carro" per aconseguir una indemnització.

Cristian B.G. assegura que ell va ser senyalat inicialment com a autor dels fets perquè és mestre. "La policia veu que el meu pare és empresari, la meva mare és mestressa de casa, els meus germans són menors i jo sóc professor", explica, i afegeix que li van dir que encaixava en el "perfil habitual" d'un assetjador "perquè sóc jove i em dedico a la docència".

Per fets com aquests, demana "protegir" la professionalitat dels mestres. "Volem fer bé la nostra feina, però si es criminalitza i se'ns posa en dubte, s'aconseguirà que no treballem bé", afirma. Ara, davant l'aparició de casos mediàtics com el recent cas a l'escola Maristes-Les Corts, el jove demana difondre "consciència" positiva sobre el professorat, i proposa desplegar mesures que permetin controlar la bona pràctica dels docents.

En aquest sentit, per exemple, defensa la instal·lació de càmeres de seguretat a les escoles. Creu que seria una manera per a què els mestres poguessin obtenir proves per defensar-se d'una possible acusació falsa d'abusos. Cristian B.G. alerta que "hi ha gent molt dolenta que busca protagonisme i diners, i que es suma al carro" de les denúncies sense tenir proves.

El jove assegura que un exemple és una denúncia per abusos que va rebre després que esclatés el cas de presumpte assetjament a través de facebook. Segons explica, és una acusació basada en declaracions contradictòries perquè s'indica que els delictes s'haurien comès en dates que no es poden verificar.

Aquest cas encara està pendent de resoldre's, però el professor confia que també s'arxivarà. En l'actual context, demana prudència davant l'aparició de qualsevol nova denúncia per abusos, assetjament o pornografia.

Acusat injustament

La investigació per la denúncia d'un menor de Terrassa, que havia estat assetjat sexualment a través d'un perfil fals de facebook, va dur els Mossos d'Esquadra fins l'IP d'un ordinador de casa de Cristian B.G. La policia no va trobar cap prova inculpatòria i, es paral·lel, el seu germà petit, de 15 anys, va confessar ser el propietari del compte fals a la xarxa social.

Tot i això, l'acusació es va mantenir i no va ser fins set mesos més tard quan el bolcat informàtic dels ordinadors i els dispositius mòbils del professor van demostrar que el docent no havia pogut ser el responsable dels missatges assetjadors perquè no era a casa els dies que van passar els fets. Això va provocar que el cas s'arxivés.

"És com un atac terrorista", descriu el jove, que assegura que ha vist trasbalsat el seu entorn social, familiar i laboral arrel d'aquest cas. "Estar acusat d'assetjament a menors és el pitjor que et pot passar", conclou.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También