Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una aplicació mòbil permetrà avisar de casos de violència domèstica

Aquest sistema de la Policia Local d'Altafulla també està orientat a casos d'assetjament escolar o seguiment de víctimes

Redacció

Whatsapp
Aquest sistema permetrà a la Policia Local actuar amb rapidesa en casos de violència domèstica o d´assetjament escolar. Foto: Alba Mariné

Aquest sistema permetrà a la Policia Local actuar amb rapidesa en casos de violència domèstica o d´assetjament escolar. Foto: Alba Mariné

La Policia Local d’Altafulla posa en marxa un nou sistema per actuar amb rapidesa en casos de violència domèstica o d’assetjament escolar. Es tracta de la segona fase de l’aplicació del sistema DRAGAlert, que ara funcionament per als locals i establiments, així com per a la gent gran que viu sola.

Estarà disponible i de forma gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes amb sistema operatiu Android, i que permetrà que les víctimes de violència domèstica puguin avisar de forma automàtica a la central de la policia. També hi ha la possibilitat que, a petició de la persona, la Policia Local disposi d’un control continu del posicionament de la persona les 24 hores al dia, de manera que sempre estigui localitzable. També està orientat a casos d’assetjament escolar o seguiment de víctimes.

Aquest sistema no busca substituir cap altre cos policial ni la trucada al 112, però sí dotar i facilitar una eina que pugui donar més seguretat en l’entorn del municipi d’Altafulla a la persona que requereixi d’una atenció immediata en cas de perill, apunten des del consistori.

DRAGAlert és un sistema d’avisos que fa possible als usuaris connectar-se directament amb la Policia Local. Permet una identificació fàcil, ja que a la pantalla del dispositiu mòbil apareix un botó de color vermell virtual on la víctima únicament necessita polsar-lo perquè aquest generi un senyal d’alerta a la policia. En funció dels nivells de protecció i del cas, la policia local activa els protocols interns que van des de l’assessorament telefònic a l’acompanyament personalitzat.

«El sistema ens permet que persones que vinguin a Altafulla amb casos d’autisme o d’Alzheimer lleu o similars se’ls hi pugui donar d’alta i tenir-los localitzats durant la seva estada», expliquen fonts de la Policia Local.

L’estiu passat es va perdre a Altafulla un jove 23 anys autista. Va ser molt difícil trobar-ho tot i que van contactar amb ell telefònicament i explicava el que ell veia. Entendre les seves explicacions i localització va ser complicat, i més quan es movia i canviava de lloc. Finalment es va localitzar a les 16 hores amb tot el cop de calor.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También