Una aplicació mòbil permetrà avisar de casos de violència domèstica

Aquest sistema de la Policia Local d'Altafulla també està orientat a casos d'assetjament escolar o seguiment de víctimes

19 mayo 2017 18:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Policia Local d’Altafulla posa en marxa un nou sistema per actuar amb rapidesa en casos de violència domèstica o d’assetjament escolar. Es tracta de la segona fase de l’aplicació del sistema DRAGAlert, que ara funcionament per als locals i establiments, així com per a la gent gran que viu sola.

Estarà disponible i de forma gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes amb sistema operatiu Android, i que permetrà que les víctimes de violència domèstica puguin avisar de forma automàtica a la central de la policia. També hi ha la possibilitat que, a petició de la persona, la Policia Local disposi d’un control continu del posicionament de la persona les 24 hores al dia, de manera que sempre estigui localitzable. També està orientat a casos d’assetjament escolar o seguiment de víctimes.

Aquest sistema no busca substituir cap altre cos policial ni la trucada al 112, però sí dotar i facilitar una eina que pugui donar més seguretat en l’entorn del municipi d’Altafulla a la persona que requereixi d’una atenció immediata en cas de perill, apunten des del consistori.

DRAGAlert és un sistema d’avisos que fa possible als usuaris connectar-se directament amb la Policia Local. Permet una identificació fàcil, ja que a la pantalla del dispositiu mòbil apareix un botó de color vermell virtual on la víctima únicament necessita polsar-lo perquè aquest generi un senyal d’alerta a la policia. En funció dels nivells de protecció i del cas, la policia local activa els protocols interns que van des de l’assessorament telefònic a l’acompanyament personalitzat.

«El sistema ens permet que persones que vinguin a Altafulla amb casos d’autisme o d’Alzheimer lleu o similars se’ls hi pugui donar d’alta i tenir-los localitzats durant la seva estada», expliquen fonts de la Policia Local.

L’estiu passat es va perdre a Altafulla un jove 23 anys autista. Va ser molt difícil trobar-ho tot i que van contactar amb ell telefònicament i explicava el que ell veia. Entendre les seves explicacions i localització va ser complicat, i més quan es movia i canviava de lloc. Finalment es va localitzar a les 16 hores amb tot el cop de calor.

Comentarios
Multimedia Diari